Ηχηρό μήνυμα Ομπάμα: Δεν θα τρομοκρατηθούμε

05 Δεκεμβρίου 2015 16:12

Η χώρα του δεν θα "τρομοκρατηθεί" μετά το φονικό στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας, για το οποίο το FBI προκρίνει πλέον το σενάριο της τρομοκρατίας, διαβεβαίωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

"Είμαστε Αμερικανοί. Θα υπερασπιστούμε τις αξίες μας, αυτές μιας ανοικτής και ελεύθερης κοινωνίας. Είμαστε ισχυροί. Είμαστε ανθεκτικοί. Και δεν θα τρομοκρατηθούμε", τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα στην εβδομαδιαία ομιλία του από τον Λευκό Οίκο.

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές του FBI, το φονικό της Τετάρτης, που στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους, είχε προετοιμαστεί λεπτομερώς, Τίποτε ωστόσο δεν δείχνει σ' αυτό το στάδιο πως το ζευγάρι που διέπραξε την επίθεση --η Τασφίν Μαλίκ και ο Σαγέντ Φαρούκ-- αποτελούσαν μέρος μιας μεγάλης οργανωμένης ομάδας ή ενός "πυρήνα".

"Είναι απλύτως δυνατό αυτοί οι δύο δράστες να είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί. Αν αυτό συνέβη, καθίσταται φανερή η απειλή στην οποία επικεντρωνόμαστε εδώ και χρόνια: ο κίνδυνος που δημιουργούν άνθρωποι οι οποίοι υποκύπτουν σε βίαιες εξτρεμιστικές ιδεολογίες", υπογράμμισε ο Ομπάμα.

"Γνωρίζουμε πως η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και άλλες ομάδες ενθαρρύνουν ενεργά --σ' όλο τον κόσμο και στη χώρα μας-- ανθρώπους να διαπράττουν τρομερές ενέργειες, συνχά ως μοναχικοί λύκοι", συνέχισε.

Ο Ομπάμα κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να παραμείνουν ενωμένοι, κάτι που, όπως είπε, είναι η καλύτερη δυνατή απάντηση για να "τιμήσουμε τις ζωές που χάθηκαν στο Σαν Μπερναρντίνο" και "να στείλουμε ένα μήνυμα" σ' αυτούς που θέλουν να τα βάλουν με τις ΗΠΑ.

Υπογράμμισε επίσης πως η τραγωδία στο Σαν Μπερναρντίνο υπενθυμίζει την ανάγκη να καταστεί δυσκολότερο για τους εγκληματίες να αποκτούν όπλα.

Χαρακτήρισε "παράλογο" το γεγονός ότι δεν απαγορεύεται να αγοράζουν όπλα Αμερικανοί που περιλαμβάνονται στη "λίστα απαγόρευσης πτήσεων".

"Αν είσαι πολύ επικίνδυνος για να επιβιβαστείς σ' ένα αεροπλάνο, είσαι εξ ορισμού πολύ επικίνδυνος για να αγοράσεις όπλα", τόνισε ο Ομπάμα.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη του μακειλειού στην Καλιφόρνια
Το παντρεμένο ζευγάρι, που σκότωσε 14 ανθρώπους στην Καλιφόρνια σε μια επίθεση που το FBI ερευνά ως "πράξη τρομοκρατίας", ήταν οπαδοί της τζιχαντιστικής οργάνωσης η οποία έχει τη βάση της στη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε σήμερα το Ισλαμικό Κράτος, σε μήνυμα που μεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό al-Bayan της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η μετάδοση έγινε μια ημέρα αφού το Facebook επιβεβαίωσε ότι σχόλια εγκωμιαστικά για το Ισλαμικό Κράτος αναρτήθηκαν περίπου την ώρα του φονικού σε λογαριασμό στον ιστότοπο τον οποίο είχε ανοίξει με ψευδώνυμο η Μαλίκ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos