300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Τουρκία αναθεωρεί την πολιτική των ανοικτών θυρών

09 Φεβρουαρίου 2016 10:39
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Τουρκία αναθεωρεί την πολιτική των ανοικτών θυρών

test2

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα Σύρων προσφύγων, λόγω της απότομης κλιμάκωσης του εμφυλίου πολέμου γύρω από το Χαλέπι, η Τουρκία αναθεωρεί την πολιτική των ανοικτών θυρών, με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες να εγκλωβίζονται σε στρατόπεδα στη Βόρεια Συρία.

«Εχουμε πολύ ευρύτερες ανησυχίες σήμερα. Υπάρχουν τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες δεν υπήρχαν όταν ξεκινούσε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters Τούρκος αξιωματούχος, δικαιολογώντας την αλλαγή πολιτικής από την πλευρά της κυβέρνησής του.

Η σφοδρή επίθεση του συριακού στρατού εναντίον των ισλαμιστών αντικαθεστωτικών στην ευρύτερη περιοχή του Χαλεπίου, τις τελευταίες ημέρες, προκάλεσε τη φυγή 30.000 προσφύγων, οι οποίοι συνωστίζονται στον τουρκικό μεθοριακό σταθμό του Οντσούπιναρ. Η Αγκυρα αναμένει ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ τις επόμενες ημέρες.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, οι τουρκικές αρχές έκλεισαν τον σταθμό του Οντσούπιναρ, σπεύδοντας να βοηθήσουν, μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων, στη δημιουργία στρατοπέδων προσφύγων στο Μπαμπ αλ Σαλάμα, στη συριακή πλευρά των συνόρων. Από την Κυριακή, φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και ασθενοφόρα περνούν από την Τουρκία στη Συρία σε μια προσπάθεια να γίνουν πιο υποφερτές οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι Σύροι πρόσφυγες είναι ασφαλείς, για την ώρα, στη συριακή πλευρά των συνόρων και ότι η χώρα του θα ανοίξει εκ νέου τον μεθοριακό σταθμό, προκειμένου να υποδεχθεί και άλλους πρόσφυγες, εάν οι συνθήκες του πολέμου το επιβάλλουν.

Η αλλαγή πολιτικής της Αγκυρας ερμηνεύεται και ως προσπάθεια άσκησης πίεσης στη Δύση για μια πιο σκληρή στάση έναντι του καθεστώτος Ασαντ και της Ρωσίας, με την ελπίδα ότι θα αποτραπεί η άλωση του Χαλεπίου από τον συριακό στρατό – μια εξέλιξη που θα αποτελούσε τη σημαντικότερη νίκη του καθεστώτος από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου.

«Αυτοί που δεν τολμούν να αξιώσουν τον τερματισμό των βομβαρδισμών (από τον Ασαντ και τους Ρώσους) ζητάνε από εμάς να σταματήσουμε τους πρόσφυγες. Αν θέλετε να σας πάρουμε στα σοβαρά, σταματήστε τους δράστες αυτής της ωμότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς τους δυτικούς εταίρους της Τουρκίας, ο Γιαλτσίν Ακντογκάν, εκ των κορυφαίων συμβούλων του Ερντογάν.

Η τουρκική κυβέρνηση ζητεί από καιρό τη δημιουργία «ασφαλούς ζώνης» στη Βόρεια Συρία για την ασφαλή παραμονή των προσφύγων που δημιουργεί ο εμφύλιος πόλεμος. Ωστόσο, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους εμφανίζονται μέχρι στιγμής απρόθυμοι, φοβούμενοι ότι κάτι τέτοιο θα τους έφερνε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό στρατό του Ασαντ, τη Ρωσία, αλλά και τους Κούρδους. Η δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης προσφύγων απέναντι από το Οντσούπιναρ ισοδυναμεί με de facto δημιουργία ασφαλούς ζώνης μονομερώς από την Τουρκία, έστω και σε μικρή κλίμακα.

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός στρατός του προέδρου Ασαντ συνέχισε χθες την εκστρατεία του γύρω από το Χαλέπι, καταλαμβάνοντας άλλο ένα χωριό και σφίγγοντας ακόμη περισσότερο τον κλοιό γύρω από τους ισλαμιστές αντάρτες, που εξακολουθούν να ελέγχουν τη μισή πόλη. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι ο κυβερνητικός στρατός ενισχύεται από χερσαίες δυνάμεις πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν και από τους ρωσικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Οι αντικαθεστωτικοί αντιμετωπίζουν την άμεση απειλή να διακοπούν όλες οι γραμμές εφοδιασμού τους, όπως και όλες οι αρτηρίες επικοινωνίας με την Τουρκία. «Αυτό που απειλείται δεν είναι μόνον κάποια εδάφη που ελέγχουμε, αλλά η ίδια η ύπαρξή μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο πρακτορείο Reuters ο Αμπντουλραχίμ Νατζντάουι, επικεφαλής της οργάνωσης Λίουα αλ Ταουχίντ.

www.kathimerini.gr

 

 

 

Ακολούθησε το parianostypos.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του parianostypos.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τι θα ζητήσει η Μέρκελ από τον...
Τραμπ και Σάντερς οι νικητές τ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

dauwin mobile 1

agnantio new 23

dauwin mobile2

epimelitirio3

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2026 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Αεροδιακομιδή ασθενή από την Πάρο

Αεροδιακομιδή ασθενή από την Πάρο

05 Μαρτίου 2026
Πάρος: «Έπεσαν» πρόστιμα για κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς στο νησί

Πάρος: «Έπεσαν» πρόστιμα για κίνδυν...

06 Μαρτίου 2026
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Πάρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

05 Μαρτίου 2026

Τελευταία Νέα

Παρί – Ολυμπιακός 87-104: Ακόμη μία νίκη με καταιγισμό τριπόντων (Βίντεο)

Παρί – Ολυμπιακός 87-104: Ακόμη μία...

10 Μαρτίου 2026
Ο Εμανουέλ Μακρόν τραγούδησε τη «Μασσαλιώτιδα» με τους ναύτες στο «Charles de Gaulle» [βίντεο]

Ο Εμανουέλ Μακρόν τραγούδησε τη «Μα...

10 Μαρτίου 2026
Εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές δέχεται ο πρωθυπουργός -Τα επιχειρήματα υπέρ και κατά

Εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές δέχε...

10 Μαρτίου 2026

MHT 252147

  mit2

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου / Δ.Σ
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2026  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ