300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αυστρία: Δεν θα περιμένουμε την Ελλάδα, θα συνεργαστούμε με άλλες χώρες

11 Φεβρουαρίου 2016 08:30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυστρία: Δεν θα περιμένουμε την Ελλάδα, θα συνεργαστούμε με άλλες χώρες

test2

test2

Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, που για άλλη μια φορά κατηγόρησε για απροθυμία να δεχτεί βοήθεια στην φύλαξη των συνόρων της.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ» o κ. Κουρτς, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν προστατεύει να εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. «Εάν η Ελλάδα προστάτευε τα σύνορά της θα αντιμετωπίζαμε την κατάσταση με τους πρόσφυγες καλύτερα» τόνισε ο κ. Κουρτς, και παράλληλα προειδοποίησε ότι εφόσον η Ελλάδα δεν δείχνει πρόθεση να δεχτεί βοήθεια τότε και εκείνος δεν είναι «διατεθειμένος να περιμένει» τη χώρα να ενεργοποιηθεί.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με άλλες χώρες για να σταματήσουμε τους πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ και αυτό θα γίνει όχι στη θέση των μέτρων σε εθνικό επίπεδο –ανώτερο όριο υποδοχής προσφύγων- αλλά παράλληλα με αυτά» δήλωσε ο κ. Κουρτς.

Ο επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, που το τελευταίο διάστημα επιτίθεται τακτικά εναντίον της Ελλάδας, ισχυρίζεται στη συνέντευξή του πως η Ελλάδα δεν δέχεται πολλές προσφορές από μέρους της ΕΕ και πως οι Έλληνες βρίσκονται στην «άνετη» θέση να μην παραμένει κανένας πρόσφυγας στην Ελλάδα παραπάνω από 24 ώρες, αλλά όλοι τους μεταφέρεται στα σύνορα με την ΠΓΔΜ.

«Η Ελλάδα επηρεάζεται μόνον ως χώρα διέλευσης», παρατηρεί ο ίδιος, για να συμπληρώσει πως «εάν η Ελλάδα προστάτευε τα σύνορά της, δημιουργούσε hotspots -και όλα αυτά με ευρωπαϊκή βοήθεια- θα αντιμετωπίζαμε την κατάσταση με τους πρόσφυγες καλύτερα», σημειώνοντας στη συνέχεια πως «αυτό θα ήταν φυσικά για την Ελλάδα μία μεγαλύτερη πρόκληση, επειδή θα σήμαινε ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα παρέμεναν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα».

Σε σχέση με τα hotspots, αναφέρει πως γίνεται λόγος εδώ και πολύ καιρό, αλλά ακόμη εξακολουθούν να μην υπάρχουν, ο ίδιος προσωπικά έχει χάσει την εμπιστοσύνη, αναφέρει, αλλά θα δεχόταν με χαρά μία βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να περιμένει, επειδή αυτό μπορεί να σημαίνει για την Αυστρία μία πλήρη επιβάρυνσή της.

Απαντώντας στην ερώτηση ως προς τη μετατόπιση ενός εξωτερικού συνόρου της ΕΕ σε μία χώρα-μη-μέλος της, ο Σεμπάστιαν Κουρτς τονίζει πως μία Ευρώπη χωρίς εσωτερικά σύνορα λειτουργεί μόνον με συντεταγμένα εξωτερικά σύνορα. Επειδή όμως αυτά δεν υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, γιατί οι πρόσφυγες προωθούνται και κατόπιν επιλέγουν να υποβάλουν αίτηση ασύλου στην πιο ελκυστική για τους ίδιους χώρα, αυτή (σ.σ.: η Ευρώπη χωρίς εσωτερικά σύνορα) δεν μπορεί να λειτουργήσει -και το μόνο θετικό, προσθέτει, είναι πως υπάρχει τώρα αυτή η διαπίστωση και θα αλλάξει η πολιτική.

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών παραδέχεται πως σχετικές συζητήσεις για αποστολή Αυστριακών στρατιωτών και αστυνομικών στα σύνορα με την ΠΓΔΜ διεξάγονται με τα Σκόπια ήδη από την περασμένη χρονιά, όταν, όπως λέει, η Ευρώπη δεν έδειχνε καμία διάθεση να σταματήσει τους πρόσφυγες, και σημειώνει πως τώρα δεν είναι μόνον η Αυστρία πρόθυμη να αποστείλει στρατιώτες και αστυνομικούς, αλλά στις συνομιλίες του με τους ομολόγους του από τη Σλοβενία και την Κροατία διαπίστωσε και τη δική τους σχετική πρόθεση, ενώ κάτι τέτοιο κάνει ήδη η Ουγγαρία.

Κατά την άποψή του, η θετική επενέργεια ενός ενισχυμένου ελέγχου στα σύνορα με την ΠΓΔΜ είναι ότι η Ελλάδα θα έδειχνε γρήγορα πρόθυμη να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια και να αλλάξει τη στάση της, ενώ θα περιοριστεί κάπως το κύμα των προσφύγων, καθώς οι άνθρωποι συρρέουν στην Ευρώπη για να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους σε χώρες όπως η Αυστρία ή η Γερμανία.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Τραμπ και Σάντερς οι νικητές τ...
Μεντβέντεφ: Ή λύση στη Συρία ή... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

cavo doro 22

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Δημοτικό Συμβούλιο: Επιχείρηση ζητά βάσει νόμου από το Δήμο το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ! (Βίντεο)

Πάρος – Δημοτικό Συμβούλιο: Επιχείρ...

16 Οκτωβρίου 2025
Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή στην Πάρ...

17 Οκτωβρίου 2025
Πάρος: Αυτός είναι ο νέος δημοτικός σύμβουλος στη θέση του εκλιπόντος Πάνου Κεμπάμπη

Πάρος: Αυτός είναι ο νέος δημοτικός...

16 Οκτωβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Συλλυπητήρια του Α.Ο. Πάρου προς την Μαρία Κουτσονικόλη για την απώλεια του πατέρα της

Συλλυπητήρια του Α.Ο. Πάρου προς τη...

22 Οκτωβρίου 2025
Α.Ο. Πάρου - Τριανταφυλλίδης: «Συγχαρητήρια στα παιδιά, ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι...»

Α.Ο. Πάρου - Τριανταφυλλίδης: «Συγχ...

22 Οκτωβρίου 2025
Νηρέας - Τριανταφυλλάκος: «Κρατάμε τη νίκη, βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά...»

Νηρέας - Τριανταφυλλάκος: «Κρατάμε...

22 Οκτωβρίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: AskNet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ