Ο Τραμπ ψαρεύει τώρα ακραίες ψήφους και μέσω του γιου του

03 Μαρτίου 2016 10:55

Μεγαλύτερες ανησυχίες, σχετικά με το ενδεχόμενο ο Ντόναλντ Τραμπ να δεχτεί την υποστήριξη ακραίων ομάδων, προκειμένου να εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, πυροδοτεί η εμφάνιση ενός από τους γιους του εκατομμυριούχου επιχειρηματία μαζί με ακραίο πολιτικό σχολιαστή, στη διάρκεια συνέντευξης σε συντηρητική ραδιοφωνική εκπομπή.


Ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ο οποίος συμμετέχει ενεργά στον προεκλογικό αγώνα του πατέρα του, έδωσε χθες συνέντευξη στη συντηρητική εκπομπή «Liberty Roundtable» του δημοσιογράφου Sam Bushman, στη Γιούτα. Στη διάρκεια της εκπομπής, δέχθηκε ερωτήσεις από τον James Edwards, του οποίου, η εκπομπή «The Political Cesspool», χαρακτηρίζεται από οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως «ρατσιστική και αντισημτική».

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, αναφέρθηκε στις αρχές της οικογένειας στις οποίες πιστεύει ο πατέρας του, αλλά και στην προεκλογική του εκστρατεία, η οποία σύμφωνα με την άποψή του, αλλάζει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

«Δεν πρόκειται πια για εκστρατεία. Είναι ένα κίνημα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τραμπ Τζούνιορ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επικράτησε μεταξύ των άλλων Ρεπουμπλικάνων συνυποψηφίων του, στους προκριματικούς εκλογικούς κύκλους της προχθεσινής «Σούπερ Τρίτης», ενισχύοντας την πολιτική δυναμική του, για την τελική διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων.

Έχει υποσχεθεί να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, ν' απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, αλλά και να μπλοκάρει την υποδοχή προσφύγων από τη Συρία, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν τρομοκρατική δράση. Οι πολιτικές αυτές, έχουν την υποστήριξη ακροδεξιών κύκλων στις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ ψαρεύει τώρα ακραίες ψήφους και μέσω του γιου του

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο άσκησαν κριτική για τις θέσεις που εκφράζουν οι ρατσιστικές οργανώσεις, ενώ αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πορεία της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, αλλά και το ενδεχόμενο να εξασφαλίσει το προεδρικό χρίσμα.

Ο αρχηγός των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Πολ Ράιαν, τόνισε ότι κάθε Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος πρέπει ν' αποκηρύσσει κάθε ομάδα η οποία «καλλιεργεί το φανατισμό». Ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, Μιτς Μακόνελ τόνισε ότι τα μέλη του κόμματος του, που συμμετέχουν στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα καταδικάζουν τις ρατσιστικές οργανώσεις, αλλά και «οτιδήποτε αυτές πρεσβεύουν».

Ηχηρή παρέμβαση Ρόμνεϊ κατά Τραμπ
Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η σκληρή κριτική που αναμένεται να ασκήσει σήμερα κατά του Τραμπ ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το προεδρικό αξίωμα το 2012, Μιτ Ρόμνεϊ, προκειμένου να εκφαστεί δημόσια η ανησυχία ηγετικών κύκλων, αλλά και της βάσης, των Ρεπουμπλικάνων για την προεκλογική πορεία του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, αλλά και το ενδεχόμενο να πάρει τελικά το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Ρόμνεϊ θα μιλήσει στη Γιούτα, ενώ ο Τραμπ και οι συνυποψήφιοί του, Μάρκο Ρούμπιο, Τεντ Κρουζ και Τζον Κέισικ θα συμμετέχουν σε τηλεμαχία, που θα διεξαχθεί στο Ντιτρόιτ. Το τηλεοπτικό ντιμπέιτ οργανώνεται από το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Πρόκειται για την πρώτη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το προεδρικό χρίσμα, μετά τα προσχθεσινά αποτελέσματα της “Σούπερ Τρίτης” τα οποία φαίνεται να εδραιώνουν την προεκλογική δυναμική του Ντόναλντ Τραμπ. Ωστόσο, οι συνυποψήφιοί του, παραμένουν και διεκδικούν.

Από την άλλη μεριά, ανησυχία επικρατεί στα κέντρα λήψης αποφάσεων του κόμματος, καθώς όσα από τα στελέχη διαθέτουν πολιτική δυναμική που μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις, προσπαθούν να καταστρώσουν μια στρατηγική η οποία θα μπορούσε να αναχαιτίσει τη δυναμική του Τραμπ προς τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Τόσο ηγετικοί κύκλοι των Ρεπουμπλικάνων, όσο και βασικοί χορηγοί του κόμματος, ασκούν έντονη κριτική στις θέσεις που εκφράζει ο Τραμπ για το εμπόριο, αλλά και για τους μετανάστες, όπως οι θέσεις του για την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό. Στο επίκεντρο κριτικής από την ηγεσία του κόμματος στην Ουάσιγκτον βρίσκονται επίσης οι εξαγγελίες του Τραμπ για προσωρινή απαγόρευση της εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, αλλά και για την απέλαση 11 εκατ. παράνομων μεταναστών.

Στη σημερινή τηλεμαχία, ο 69χρονος Τραμπ θα δεχτεί για πρώτη φορά ερωτήσεις από την παρουσιάστρια του Fox News Μέγκιν Κέλι. Η Κέλι είχε εκνευρίσει τον Τραμπ με τις ερωτήσεις της στην πρώτη τηλεμαχία των Ρεπουμπλικάνων στις 6 Αυγούστου. Ωστόσο, η αντιπαράθεσή του με την Κέλι τον ώθησε ν' ακυρώσει τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική αντιπαράθεση του Ιανουαρίου στην Αϊόβα, εξέλιξη η οποία φαίνεται ότι είχε πολιτικό κόστος για τον ίδιο.

Ο 68χρονος Ρόμνεϊ από την πλευρά του κράτησε ένα πολιτικό προφίλ χαμηλών τόνων μετά την εκλογική ήττα του από τον Μπαράκ Ομπάμα, το 2012. Άρχικα άφησε να εννοηθεί ότι θα συμμετείχε στην προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ αργότερα αποφάσισε ότι οι ΗΠΑ σήμερα, έχουν ανάγκη από νέα πρόσωπα.

Πηγές προσκείμενες στο στενό περιβάλλον του Ρόμνεϊ αναφέρουν ότι ο ίδιος, σε ιδιωτικές συζητήσεις με τους φίλους και τους συνεργάτες του, έχει εκφράσει τη σοβαρή ανησυχία του για το ενδεχόμενο ο Τραμπ, να λάβει τελικά το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι ο Ρόμνεϊ θα εστιάσει την κριτική του γύρω από την άρνηση του Τραμπ ν' αποκαλύψει τις επιστροφές χρημάτων που πήρε από την εφορία, αλλά και την επίσης (αρχική) άρνησή του ν' αποκηρύξει την αποδοχή που του πρόσφερε πρώην ηγέτης της ρατσιστικής οργάνωσης Κου-Κλουξ-Κλαν. Ο Ρόμνεϊ είναι ενδεχόμενο να υποστηρίξει τον Ρούμπιο, τονίζουν δύο πηγές προσκείμενες στον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, χωρίς ωστόσο να το εκφράσει καθαρά στη σημερινή ομιλία του. Ωστόσο, ο Ρόμνεϊ, έχει σε ιδιωτικές συζητήσεις εκφράσει την αμφιβολία του για το αν η υποστήριξή του στον Ρούμπιο θα έχει κάποιο πρακτικό αποτέλεσμα, καθώς οι ψηφοφόροι του ήδη τον υποστηρίζουν.

Κατά την άποψη που έχει διαμορφωθεί, στη σημερινή του παρέμβαση ο Ρόμνεϊ από το Σολτ Λέικ Σίτι θα «σηματοδοτήσει» την υποστήριξή του στους Ρούμπιο και Κρουζ, αλλά και ενδεχόμενα στον Κέισικ.

Από την άλλη μεριά, ο Τραμπ έχει πολλές φορές ασκήσει κριτική στον Ρόμνεϊ για την προεκλογική του εκστρατεία, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είχε νικήσει τον Ομπάμα το 2012, αν ο ίδιος δεν έκανε λάθη που του στοίχισαν την προεδρία των ΗΠΑ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos