Στρέφει το βλέμμα προς τα δεξιά η καγκελάριος

05 Μαϊος 2016 09:39

Με μια κλασική «κίνηση Μέρκελ» (merkeln είναι ο νεολογισμός που χρησιμοποιούν οι Γερμανοί για να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο κινείται πολιτικά η Ανγκελα Μέρκελ) η καγκελάριος στρέφει την προσοχή της προς τα δεξιά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και συγκεκριμένα στο πρόβλημα της ανόδου των ποσοστών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).


Η «κίνηση Μέρκελ»για τον περιορισμό του AfD ξεκίνησε με τη δήλωσή της σε συνεδρίαση προεδρείου του CDU που διέρρευσε στον Τύπο (και συγκεκριμένα στο γνωστό ταμπλόιντ Bild) ότι «έχει έρθει η στιγμή για μια προσέγγιση με τους ψηφοφόρους στα δεξιά του πολιτικού κέντρου».

Την ακριβώς επόμενη ημέρα η «κίνηση Μέρκελ» ολοκληρώθηκε με τη δημόσια διάψευση της δήλωσης αυτής από την ίδια την καγκελάριο.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Μέρκελ ανέφερε πως «δεν υπάρχει κάποια νέα στρατηγική» στην αντιμετώπιση του AfD και πως το κόμμα της έχει «αρκετά επιχειρήματα» για να αντικρούσει τα επιχειρήματα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία.

Η διάψευση της διαρροής είναι, σύμφωνα με τους αναλυτές, η πιο ισχυρή μέχρι τώρα ένδειξη ότι όντως η Ανγκελα Μέρκελ έχει αρχίσει να ασχολείται σοβαρά με την εκλογική μάχη του 2017 που έχει ξεκινήσει και η οποία βρίσκει εξαιρετικά ενισχυμένο το ξενοφοβικό AfD.

Οι δηλώσεις και οι διαψεύσεις έρχονται καθώς η καγκελάριος προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της στρατηγικής του ανοίγματος προς πιο νεαρούς ψηφοφόρους που έχει επιλέξει όλο το προηγούμενο διάστημα και τη στροφή των πιο συντηρητικών παραδοσιακών ψηφοφόρων του CDU στο AfD.

Η τακτική που ακολουθούνταν μέχρι τώρα από τους χριστιανοδημοκράτες της Ανγκελα Μέρκελ προς την Εναλλακτική για τη Γερμανία, οι λεκτικές δηλαδή επιθέσεις και η πλήρης απουσία διαλόγου με τους υποστηρικτές του, απέτυχε κι έτσι τώρα η ηγεσία ψάχνει να βρει τη χρυσή τομή ούτως ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην εκλογική μάχη που έρχεται.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos