Τουρκία: Το πογκρόμ έφθασε στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος

05 Αυγούστου 2016 12:53

Το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ξεκινά εσωτερικό πογκρόμ κατά των μελών του που διατηρούν σχέσεις με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον κληρικό που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ως εγκέφαλο της απόπειρας πραξικοπήματος.


Εσωτερική εγκύκλιος του κόμματος ζητεί ταχεία εκκαθάριση όσων διατηρούν σχέσεις με την «γκιουλενιστική τρομοκρατική οργάνωση» και όσους υποστήριξαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποκάλεσε σήμερα την Αυστρία "πρωτεύουσα του ριζοσπαστικού ρατσισμού" μετά τις δηλώσεις του καγκελαρίου Κρίστιαν Κερν, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT Haber, ο Τσαβούσογλου είπε πως τα σχόλια του Κερ είναι "προσβλητικά" και τα απέρριψε στο σύνολό τους. Ο αυστριακός καγκελάριος Κρίστιαν Κερν δήλωσε την Τετάρτη (προχθές) ότι θα ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ των ευρωπαίων αρχηγών κυβερνήσεων προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ένταξή της στην ΕΕ λόγω των δημοκρατικών και οικονομικών ελλειμμάτων της χώρας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ακόμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Τζον Κέρι, θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 24 Αυγούστου.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos