Ο Πούτιν στο Βερολίνο για ουκρανικό και συριακό ζήτημα

19 Οκτωβρίου 2016 11:40

Υποδέχεται τελικά σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο τους ηγέτες της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας σε μια τετραμερή σύνοδο, προκειμένου να γίνει μια αξιολόγηση της Συμφωνίας του Μινσκ από την τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι τέσσερις ηγέτες τον Οκτώβριο του '15 στο Παρίσι, ενώ θα συζητηθούν και περαιτέρω βήματα.

 

Η σημερινή σύνοδος πέρασε από πολλά... κύματα, καθώς μέχρι το... παρά πέντε δεν ήταν καθόλου σίγουρη η μετάβαση Πούτιν στη Γερμανία, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά τη γερμανική πρωτεύουσα μετά το ξέσπασμα της ουκρανικής κρίσης, ενώ και το Βερολίνο δήλωνε μεν πρόθυμο για τετραμερή, αλλά μόνο αν διαπιστωνόταν προοπτική προόδου. Ανάλογες ήταν και οι αναφορές από τη γαλλική διπλωματία.
Εξάλλου η σύνοδος πραγματοποιείται την ώρα που επικρατεί ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, εξαιτίας της κατάστασης στη Συρία, και ενώ οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την προσωρινή διακοπή του ανελέητου βομβαρδισμού του Χαλεπιού για «ανθρωπιστικούς λόγους».

Επαφές
Η σύνοδος ουσιαστικά συνιστά αναβίωση του «μοντέλου της Νορμανδίας» με τετραμερείς επαφές των τεσσάρων ηγετών. Το μοντέλο της Νορμανδίας είχε ουσιαστικά εγκαταλειφθεί εδώ και έναν χρόνο.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos