Τραμπ: Μερικές φορές τουιτάρω ακόμα... κι από το κρεβάτι

29 Ιανουαρίου 2018 12:46

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για τους επικριτές του, τα fake news, τους Βρετανούς φαν του και τη... δίαιτά του

Η αμφιλεγόμενη χρήση του Twitter από τον Ντόναλντ Τραμπ έχει γίνει συχνά στόχος επικρίσεων, ακόμα και από συμβούλους του Λευκού Οίκου που θεωρούν ότι οι πλατφόρμες των social media δεν είναι ο ιδανικός «χώρος» για να ανακοινώνει ένας πρόεδρος της πολιτικές του και να «στήνει» καυγάδες με ηγέτες των άλλων χωρών.

Ωστόσο ο Τραμπ επιμένει να χρησιμοποιεί το Twitter σε καθημερινή βάση, ποστάροντας τη μία ανάρτηση μετά την άλλη και αδιαφορώντας για όσα του καταλογίζουν οι επικριτές του, σχετικά με την ανεύθυνη και υπερβολική χρήση της πλατφόρμας.

Όπως ο ίδιος αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον Βρετανό δημοσιογράφο Πιρς Μόργκαν, η χρήση του Twitter είναι γι' αυτόν αναγκαία καθώς «ζούμε στην εποχή των fake news».

«Εάν δεν είχα αυτή τη μορφή επικοινωνίας δεν θα μπορούσα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. υπάρχουν πολλά fake news για το πρόσωπό μου, ειδήσεις που είναι άκρως ψευδείς ή κατασκευασμένες», είπε στη συνέντευξη του ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θεωρεί τρελό που εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο περιμένουν να διαβάσουν τις αναρτήσεις του. Όσο για το πότε προτιμά ο ίδιος να επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο με το κοινό των 47,2 εκατομμυρίων ακόλουθών του, αποκάλυψε ότι προτιμά να το κάνει είτε νωρίς το πρωί από το κρεβάτι του, είτε ενώ απολαμβάνει το πρωινό ή το μεσημεριανό του γεύμα.

Όπως τόνισε, τις περισσότερες φορές γράφει ο ίδιος τα tweet του αλλά υπάρχουν περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας που είναι πολύ απασχολημένος, και έτσι υπαγορεύει τα «τιτιβίσματά» του σε άλλα άτομα που διαχειρίζονται τον λογαριασμό του.

Μεταξύ των άλλων στιγμιότυπων που συζητήθηκαν αρκετά στην εν λόγω συνέντευξη, ήταν οι γεμάτες αυτοπεποίθηση δηλώσεις του Τραμπ σχετικά με τη «δημοφιλία» του στη Βρετανία αλλά και η παντελής άγνοιά του για πρόσωπα της βρετανικής πολιτικής σκηνής, στα οποία είχε μάλιστα αναφερθεί σε παλαιότερα «τιτιβίσματα» του.

«Νομίζω ότι είμαι πολύ δημοφιλής στη χώρα σου», είπε χαρακτηριστικά ο Τραμπ στον Πιρς Μόργκαν. «Λαμβάνω πολλά email από φαν μου στη Βρετανία, οι οποίοι λατρεύουν την αίσθηση ασφάλειας που παρέχω στους πολίτες και συμφωνούν με πολλές απόψεις μου. Λαμβάνω απίστευτη στήριξη από Βρετανούς», συμπλήρωσε εκφράζοντας θλίψη που δεν μπορεί να ταξιδεύει συχνά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, όταν ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι, τόσο ο αρχηγός της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, όσο και ο δήμαρχος του Λονδίνο Σαντικ Καν, έχουν προειδοποιήσει ότι ο Τραμπ είναι ανεπιθύμητος στην χώρα τους, εκείνος απάντησε ότι δεν τους γνωρίζει.

Η απάντηση αυτή προκαλεί ερωτηματικά, δεδομένου ότι ο Τραμπ είχε «καυγαδίσει» με τον δεύτερο διαδικτυακά τον περασμένο Ιούνιο.

Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος έσπευσε να διευκρινίσει ότι όσα ακούγονται για την ανθυγιεινή δίαιτά του στα social media είναι ψευδή. «Τρώω εκλεκτά φαγητά από τους καλύτερους σεφ στον κόσμο. Μερικές φορές τρώω και junk food αλλά είμαι εξαιρετικά υγιής. Πιστεύω ότι τρέφομαι πολύ σωστά» τόνισε.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos