Τζο Κένεντι, η νέα ελπίδα των Δημοκρατικών εναντίον του Τραμπ

30 Ιανουαρίου 2018 13:23

O βουλευτής των Δημοκρατικών Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι ΙΙΙ (ο τρίτος), λεγόμενος Τζο Κένεντι, θα δώσει την απάντηση του κόμματος στην ετήσια ομιλία για την «Κατάσταση της Ένωσης», που θα εκφωνήσει στο Κογκρέσο ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε λίγες ημέρες.

Η απάντηση των Δημοκρατικών θα δοθεί αμέσως μετά την προεδρική. Και οι δυο ομιλίες θα προβληθούν τηλεοπτικά.

Όποιος εκπροσωπεί το κόμμα του απαντώντας στον εκάστοτε πρόεδρο είναι συνήθως νεαρός και ανερχόμενος πολιτικός, και η σχετική επιλογή θεωρείται πολύ τιμητική. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Τζο Κένεντι έχει σχεδόν τα μισά χρόνια απ΄ ό,τι ο πρόεδρος Τραμπ.

Ο Τζο Κένεντι, 37άχρονος εκπρόσωπος της Μασαχουσέτης στη Βουλή των αντιπροσώπων των ΗΠΑ προέρχεται από τη γνωστή πολιτική οικογένεια της Βοστόνης που έχει δώσει στη χώρα την μεγαλύτερη πολιτική δυναστεία στην ιστορία της.

Παππούς του ήταν ο Ρόμπερτ Κένεντι, ο γερουσιαστής και υπουργός Δικαιοσύνης που δολοφονήθηκε. Και θείος του ήταν ο Τζον Κένεντι, ο δολοφονηθείς πρόεδρος των ΗΠΑ.
Ο εγγονός του JFK είναι ο νέος αγαπημένος του Δημοκρατικού κόμματος, το οποίο αναζητά απεγνωσμένα έναν υποψήφιο πρόεδρο για τις εκλογές του 2020. Ελαμψε όταν υπερασπίστηκε με πάθος το Obamacare, στο Κογκρέσο, απέναντι στους Ρεπουμπλικανούς και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει την επιστροφή της δυναστείας Κένεντι στο πολιτικό προσκήνιο των ΗΠΑ.

Με λευκό δέρμα και σχεδόν κόκκινα μαλλιά, λόγω της ιρλανδικής καταγωγής της οικογένειας Κένεντι, ο Τζο Κένεντι είναι γιός του γερουσιαστή Πάτρικ Κένεντι ΙΙ.
Μοιάζει να ακολουθεί τα βήματα της οικογένειάς του και εκλέγεται στην Μασαχουσέτη, προπύργιο της δυναστείας εδώ και έναν αιώνα.

Σπούδασε μάνατζμεντ στο Στάνφορντ και Νομικά στο Χάρβαρντ.. Μπήκε ανεπίσημα στην πολιτική το 2006 για να στηρίξει την επανεκλογή του θείου του Τεντ. Επίσημα εξελέγη το 2012 στη Γερουσία, στην Μασαχουσέτη, εκεί που εκλέγονταν παραδοσιακά οι θείοι του JFK και Τεντ αλλά και ο πατέρας του που φέρει το ίδιο όνομα, Ζόζεφ Πάτρικ Κένεντι ΙΙ.

Οπως όλοι οι Κένεντι είναι Δημοκρατικός και καθολικός. Φιλελεύθερος, υπέρ του ελέγχου για την οπλοφορία, υποστηρικτής των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, υπέρ του δικαιώματος στην έκτρωση, οικολόγος και υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ο νεαρός πολιτικός δεν κρύβει το παρελθόν της οικογένειάς του. «Ο πρόεδρος Κένεντι με εμπνέει για όσα εκπροσωπεί. Για την ιδέα ότι πρέπει να δεσμεύεται στην υπηρεσία των άλλων, και ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να αλλάξει τα πράγματα», εξηγούσε το 2013, λίγους μήνες μετά την εκλογή του, με 62% έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του.

Το Associated Press έγραψε ότι το ανερχόμενο αστέρι των Δημοκρατικών «απέσπασε πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια για την προεκλογική του εκστρατεία το 2012, περισσότερα από όλους τους άλλους υποψηφίους στη Μασαχουσέτη, χάρη στις οικογενειακές γνωριμίες».

Οσο σπούδαζε στο Harvard, στη Μασαχουσέτη, στο προάστιο της Βοστώνης, ο Τζο Κένεντι γνώρισε την σύζυγό του Lauren Birchfield, με την οποία απέκτησε ένα παιδί.

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στον Τζο Κένεντι την ευκαιρία να ξεχωρίσει. Πρόσφατα, σε μια εκδήλωση της Οργάνωσης NAACP για τα δικαιώματα των Αφρο-αμερικανών, ο Τζο Κένεντι δήλωσε ότι οι αμερικανοί «πρέπει να μείνουν ενωμένοι σε αυτούς τους σκοτεινούς και δύσκολους καιρούς» και πρόσθεσε ότι ο «Ντόναλντ Τραμπ δεν θα μπορέσει να ξαναγράψει την ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών».
Πολιτικοί παρατηρητές, όπως ο David S. Bernstein εκτιμούν ότι θα είναι στο μέλλον υποψήφιος πρόεδρος, ίσως το 2020, ίσως το 2029.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos