Ο Ζάεφ καλεί τους πολίτες της ΠΓΔΜ «να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μέλλον»

01 Αυγούστου 2018 10:15

Έκκληση στους πολίτες της ΠΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες για το δημοψήφισμα και να ψηφίσουν υπέρ της αλλαγής του ονόματος της χώρας τους απηύθυνε ο Ζόραν Ζάεφ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στα Σκόπια περιστοιχισμένος από τα μέλη της κυβέρνησής του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου είνια μια ευκαιρία για τους πολίτες να λάβουν μια «ιστορική απόφαση» κι ότι «τώρα είναι η ώρα για κάθε πολίτη της χώρας να αναλάβει τις ευθύνες του για το μέλλον».

«Καθένας από μας υποχρεούται να αναλάβει τις ευθύνες του για το μέλλον του και το μέλλον της χώρας. Είναι δικαίωμά σας η ψήφος σας. Μην αφήσετε κανέναν να καταχραστεί το δικαίωμά σας», είπε προσθέτοντας ότι οι ψηφοφόροι δεν θα πρέπει να αμφιταλαντευθούν ως προς το αν θα πρέπει να πάνε στα εκλογικά κέντρα και να αποφανθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών και την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Δεσμεύτηκε δε ότι η κυβέρνησή του θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο κι αν είναι αυτό. «Τώρα είναι η ώρα να λάβουμε αποφάσεις. Θυμηθείτε το δημοψήφισμα του 1991, μια μεγάλη απόφαση ενός μεγάλου έθνους που καθόρισε το μέλλον του ψηφίζοντας υπέρ ενός ανεξάρτητου κράτους. Δείξαμε τότε ότι είμαστε ένα έθνος που αντλεί διδάγματα από την ιστορία για να μην επαναλάβει τα λάθη του», είπε.

Ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε έκκληση στην αντιπολίτευση, σε «όλα τα έντιμα μέλη του VMRO» να κατανοήσουν τη σημασία της ιστορικής συγκυρίας λέγοντας: «Η πόρτα είναι ανοιχτή».

Και κατέληξε: «Ας αδράξουμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ας πούμε “Ναι!” στην εγγυημένη σταθερότητα και ασφάλεια μέσω της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ».

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos