«Άνοιγμα» Μακρόν σε Πούτιν: ΕΕ και Ρωσία θα μπορούσαν να συνεργαστούν στον τομέα της ασφάλειας

30 Αυγούστου 2018 15:32

Ο Μακρόν οραματίζεται μια νέα αρχιτεκτονική μεταξύ της Ε.Ε. και της Ρωσίας


«Άνοιγμα» στον Πούτιν κάνει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δηλώνοντας από τη Φινλανδία ότι η Ε.Ε και η Ρωσία θα μπορούσαν να συνεργαστούν στρατηγικά στον τομέα της ασφάλειας.

«Η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στις ΗΠΑ για την ασφάλειά της», έσπευσε να επισημάνει ο 40χρονος πρόεδρος.

«Με όρους κυβερνοασφάλειας, με όρους άμυνας, στρατηγικής συνεργασίας, είναι πραγματικά πιθανό να οραματιζόμαστε τους όρους μιας νέας αρχιτεκτονικής μεταξύ της Ε.Ε και της Ρωσίας», τόνισε ο Μακρόν σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Φινλανδό ομόλογό του Σαούλι Νιινίστο.

Ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι η χώρα του θα επιχειρήσει να αναπτύξει μία στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία αλλά και την Τουρκία.

«Είναι μέρος των συμφερόντων της Ε.Ε να έχει μια στρατηγική σχέση με την Τουρκία αλλά και τη Ρωσία, η οποία να φέρνει σταθερότητα και αυτή με τη σειρά της μακροπρόθεσμα θα φέρει περισσότερη ισχύ και συνεκτικότητα», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Από την πλευρά της,η Ε.Ε ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε αμυντικές δαπάνες από το 2021 έως το 2027, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων θα διατεθεί για την ανάπτυξη νέων στρατιωτικών τεχνολογιών.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos