Καμπανάκι Έτινγκερ - Μοσκοβισί στην Ιταλία για το χρέος

31 Αυγούστου 2018 10:15

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, στην οποία συμμετέχει το λαϊκιστικό Κίνημα 5 Αστέρων και η ακροδεξιά Λέγκα, θα παρουσιάσει τους νέους στόχους της για τα δημοσιονομικά και το ΑΕΠ της χώρας τον Σεπτέμβριο


Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει από την Ιταλία να καταβάλει "σημαντικές προσπάθειες" στην κατάρτηση του προϋπολογισμού της, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας στην ιταλική, οικονομική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας, στην οποία συμμετέχει το λαϊκιστικό Κίνημα 5 Αστέρων και η ακροδεξιά Λέγκα, θα παρουσιάσει τους νέους στόχους της για τα δημοσιονομικά και το ΑΕΠ της χώρας τον Σεπτέμβριο και θα θέσει τον προϋπολογισμό του 2019 προς έγκριση από το κοινοβούλιο στα τέλη Οκτωβρίου. Στη συνέχεια αυτός θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Μοσκοβισί δεν διευκρίνισε τι εννοεί όταν λέει "σημαντικές προσπάθειες", αν και εξήγησε ότι η Ιταλία θα πρέπει να μειώσει την αναλογία του δημοσιονομικού της ελλείμματος προς το ΑΕΠ της κατά 0,6% στον προϋπολογισμό του 2019.

"Είναι προς το συμφέρον της Ιταλίας να ελέγξει το δημόσιο χρέος της", τόνισε.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος παραδέχθηκε εξάλλου ότι οι επικείμενες διαπραγματεύσεις με τη Ρώμη ενδέχεται να είναι δύσκολες και πρόσθεσε ότι "δεν μπορώ να αποκλείσω εντελώς" το ενδεχόμενο να υπάρχουν πολιτικοί στην Ιταλία που είναι διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη.

Από την πλευρά του ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό Γκίντερ Έτινγκερ προειδοποίησε την Ιταλία για το υψηλό δημόσιο χρέος της, το δεύτερο μεγαλύτερο στην ΕΕ, και προειδοποίησε ότι η εμπιστοσύνη των αγορών ενδέχεται να διαβρωθεί, αν η Ευρώπη αυξήσει το χρέος της.

"Πρέπει να προσέξουμε να μην αυξηθεί πολύ το επίπεδο του χρέους της Ευρώπης", επεσήμανε ο Έτινγκερ μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. "Δεν μπορούμε να συσσωρεύουμε παράλογα νέα χρέη", τόνισε.

Ο Γερμανός επίτροπος εξήγησε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη του την απειλή της Ιταλίας να ασκήσει βέτο στον προϋπολογισμό της ΕΕ, αν οι χώρες μέλη δεν δεχθούν να μοιραστούν το βάρος των νέων αφίξεων μεταναστών. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η Ιταλία, ως μέλος της ΕΕ, είναι υποχρεωμένη να καταβάλει τα χρήματα που της αναλογούν, καθώς επωφελείται από τις επιδοτήσεις του μπλοκ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos