Βόρεια Μακεδονία: Κατεβάζουν τον Ήλιο της Βεργίνας από μνημεία και δημόσιους χώρους

14 Ιουλίου 2019 16:44

Άλλη μία υποχρέωση που απορρέει από τη Συμφωνία των Πρεσπών επιχειρεί να εκπληρώσει η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ


Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στη Βόρεια Μακεδονία μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας των Σκοπίων, Σλόμποντεν Πέτσατ, ότι τα κυβερνητικά όργανα προσανατολίζονται να απαγορεύσουν τη δημόσια χρήση του συμβόλου του εμβλήματος των αρχαίων Μακεδόνων που ανακαλύφθηκε στη Βεργίνα της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η σημαία της Βεργίνας θα αφαιρεθεί από όλους τους δημόσιους χώρους και από όλα τα μνημεία που παραπέμπουν στην αρχαία Ιστορία και τον πολιτισμό, όπως επισημαίνεται στη Συμφωνία των Πρεσπών, ανέφερε το δημοσίευμα.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση έχει αναθέσει στη Γενική Γραμματεία να ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές για την παροχή πληροφοριών που χρησιμοποιείται ή ενσωματώνεται το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας σε δημόσιους χώρους. «Η παροχή αυτών των πληροφοριών θα πρέπει να γίνει εντός καθορισμένης προθεσμίας που καθόρισε η κυβέρνηση», γράφει η εφημερίδα.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos