Το σφυροκόπημα Τραμπ στον Μπάιντεν του γυρνά μπούμερανγκ

04 Οκτωβρίου 2019 15:36

Η Τζόαν Φιάλκοφ, μια 66χρονη συνταξιούχος δασκάλα και πιστή ψηφοφόρος των Δημοκρατικών από την Πενσιλβάνια, πιστεύει ότι ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να αποκαταστήσει τη σταθερότητα στις ΗΠΑ μετά την προεδρία του Τραμπ.

Ομως οι επιθέσεις του εναντίον του υποψήφιου των Δημοκρατικών την ανησυχούν, καθώς θυμάται τις αντίστοιχες επιθέσεις που είχαν εξαπολυθεί το 2016 εναντίον της τότε υποψηφίου Χίλαρι Κλίντον.

«Πιστεύω ότι η Χίλαρι Κλίντον έχασε διότι ο Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι κατάφεραν να δημιουργήσουν αμφιβολίες παρόλο που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κάτι», εξήγησε η Φιάλκοφ την Τετάρτη (02/10) στη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στο Αλενταουν της Πενσιλβάνια.
Την ώρα που η προεκλογική ομάδα του Μπάιντεν προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την υπόθεση προς όφελός του, η προφανής αποφασιστικότητα του Τραμπ να χρησιμοποιεί ασαφείς καταγγελίες για διαφθορά εναντίον του αντιπάλου του αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Αν και είναι ήδη αντιμέτωπος με μια διαδικασία παραπομπής του στη Βουλή των Αντιπροσώπων επειδή ζήτησε από την Ουκρανία να ερευνήσει τον Μπάιντεν και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του γιου του Χάντερ στη χώρα, ο Τραμπ ζήτησε χθες από την Κίνα να πράξει το ίδιο.

Η επιθέσεις του Τραμπ στον Μπάιντεν του γυρνούν μπούμερανγκ;
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει εκτιμήσει ότι η στρατηγική του Τραμπ αποδεικνύει ότι τον θεωρεί πιθανό νικητή των προεδρικών εκλογών του 2020 και τον πιο ισχυρό υποψήφιο μεταξύ των 19 που διεκδικούν το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο Ντικ Χαρπουτλιάν, ένας υποστηρικτής του Μπάιντεν από τη Νότια Καρολίνα, δήλωσε ότι οι επιθέσεις του Τραμπ δείχνουν ότι φοβάται περισσότερο τον Μπάιντεν. «Η καλύτερη στήριξη που μπορεί να λάβει ο Μπάιντεν προέρχεται από τον Ντόναλντ Τραμπ», εκτίμησε.

Ομως κάποιοι ανησυχούν ότι οι επανειλημμένες καταγγελίες του Αμερικανού προέδρου για διαφθορά ενδέχεται να αμαυρώσουν μακροπρόθεσμα την εικόνα του Μπάιντεν.

Πρόσφατη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Monmouth αναφέρει ότι το 43% των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων πιστεύει πως ο Μπάιντεν πίεσε την Ουκρανία προκειμένου να μην ερευνήσει τις δραστηριότητες του γιου του στη χώρα, περιλαμβανομένου του 21% των υποστηρικτών των Δημοκρατικών και του 39% όσων δηλώνουν ανεξάρτητοι.

Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο η προεκλογική ομάδα του Μπάιντεν διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Τραμπ. Και μέχρι στιγμής οι συνεχείς θεωρίες συνωμοσίας του Αμερικανού προέδρου δεν φαίνεται να πλήττουν πολιτικά τον υποψήφιο των Δημοκρατικών.

Ο «πονοκέφαλος» του Μπάιντεν δεν είναι η δημοτικότητά του

Ο 76χρονος Μπάιντεν δεν εμφανίζει σημαντική μείωση στο ποσοστό δημοτικότητάς του στις δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου. Αντίθετα, επί εβδομάδες, το μεγαλύτερο πρόβλημα του πρώην αντιπροέδρου είναι η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, υποψήφια επίσης για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ο Μπάιντεν έχει χάσει δύο ποσοστιαίες μονάδες, και έχει πέσει στο 18%, στην τελευταία δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τις 26 ως τις 30 Σεπτεμβρίου από το Reuters/ Ipsos για τους υποψηφίους για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Όμως έχει χάσει συνολικά 12 μονάδες από τον Ιούνιο και η Γουόρεν πλέον υπολείπεται του Μπάιντεν κατά 4 μονάδες.

Τόσο η Γουόρεν όσο και άλλοι υποψήφιοι των Δημοκρατικών έχουν αποφύγει να σχολιάσουν την υπόθεση. Ο Ανταμ Γκριν της Progressive Change Campaign Committee που στηρίζει τη Γουόρεν τονίζει ότι οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να επικεντρωθούν στη συμπεριφορά του Τραμπ και τη διαδικασία παραπομπής του.

Η 67χρονη Λέσλι Μάξγουελ Μπέρτον από το Ρίνο της Νεβάδα δήλωσε ότι ο Μπάιντεν είναι ο μόνος υποψήφιος των Δημοκρατικών που μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ, ενώ τόνισε ότι δεν έχει αλλάξει γνώμη για τον πρώην αντιπρόεδρο μετά τις επιθέσεις που έχει δεχθεί. «Ολοι γνωρίζουν πως ό,τι βγαίνει από το στόμα του είναι απλώς ψέματα», επεσήμανε αναφερόμενη στον Τραμπ.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos