Μπλόκο Τραμπ σε μετανάστες που δεν μπορούν να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψη

05 Οκτωβρίου 2019 11:09

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διακήρυξη με την οποία αναστέλλεται η είσοδος μεταναστών, που δεν ε΄χουν εξασφαλίσει ασφαλιστική κάλυψη εντός 30 ημερών από την άφιξή τους στη χώρα, ή δεν μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι την υγειονομική περίθαλψή τους.

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τις 3 Νοεμβρίου, ενώ στη διακήρυξη διευκρινίζεται ότι δεν θα επηρεαστεί το δικαίωμα οποιουδήποτε σε άσυλο ή καθεστώς πρόσφυγα. Τον προηγούμενο μήνα, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να επιτρέψει την εγκατάσταση μόνο 18.000 προσφύγων το οικονομικό έτος 2020, αριθμός που αποτελεί τον χαμηλότερο στην ιστορία του σχετικού αμερικανικού προγράμματος, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Ενώ το σύστημά μας υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που προκαλούνται από τη μη αποζημιούμενη περίθαλψη, η Κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει το πρόβλημα χειρότερο επιτρέποντας την είσοδο χιλιάδων ξένων που δεν έχουν δείξει οποιαδήποτε ικανότητα να πληρώσουν για τα κόστη της υγειονομικής περίθαλψής τους», αναφέρει ο Τραμπ στη διακήρυξη και προσθέτει ότι η απόφαση ισχύει μόνο για πρόσωπα που επιδιώκουν να μπουν στη χώρα με μεταναστευτική βίζα.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos