Ο Ερντογάν στέλνει στρατεύματα στη Λιβύη!

26 Δεκεμβρίου 2019 13:39

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου, ότι η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη, από τη στιγμή που το ζήτησε η βορειοαφρικανική χώρα και ότι θα παρουσιάσει νομοθεσία για την ανάπτυξη των στρατευμάτων στο τουρκικό κοινοβούλιο τον Ιανουάριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Τυνησία την Τετάρτη για να συζητήσει τη συνεργασία για πιθανή κατάπαυση του πυρός στη γειτονική Λιβύη. Σε ομιλία του την Πέμπτη, ανέφερε ότι η Τουρκία και η Τυνησία συμφώνησαν να στηρίξουν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης του Φαγιέζ Αλ Σάρατζ.

Ερντογάν: Στηρίζουμε τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση
Παράλληλα, σύμφωνα με την Daily Sabah ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε όσες χώρες στηρίζουν τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και υπεραμύνθηκε της στάσης της τουρκικής κυβέρνησης στο Λιβυκό: «Στηρίζουν έναν πολεμοχαρή, ενώ εμείς στηρίζουμε τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας και αποδεχόμαστε την πρόσκλησή της να στείλουμε στρατεύματα. Αυτό μας κάνει διαφορετικούς από τους υπόλοιπους», δήλωσε ο Ερντογάν.

 «Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου, στις 7 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Η Λιβύη είναι ο γείτονάς μας από τη θάλασσα, έχουμε πολύπλευρες σχέσεις», είπε ακόμα ο Τούρκος πρόεδρος. «Παρακολουθούμε στενά το τι συμβαίνει στον αδελφό λαό της Λιβύης. Δεν έχει σημασία τι κάνουν οι άλλοι, έχουμε υπογράψει (σ.σ.: τη συμφωνία με τη Λιβύη). Στόχος μας δεν είναι να χτυπήσουμε τα δικαιώματα άλλων στη Μεσόγειο, αλλά να αποφύγουμε να χτυπήσουν τα δικά ας δικαιώματα. "Θα στείλετε στρατεύματα στη Λιβύη;", με ρωτούν, και τους απαντώ ότι πηγαίνουμε εκεί που μας καλούν. Τώρα που υπάρχει πρόσκληση, θα την αποδεχθούμε. Θα παράσχουμε κάθε είδους υποστήριξη στην κυβέρνηση της Τρίπολης, η οποία αγωνίζεται ενάντια στο πραξικόπημα που υποστηρίζεται από διάφορες ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες. Αυτοί βοηθούν έναν πολεμοχαρή στρατηγό, εμείς ανταποκρινόμαστε στην πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης. Αυτή είναι η διαφορά μας», κατέληξε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι κατ' ανάλογο τρόπο είχε περάσει πρόσφατα -και άνετα- από το τουρκικό Κοινοβούλιο η συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη για τις θαλάσσιες ζώνες στη Μεσόγειο.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos