Ουκρανία: Η σύζυγος του Ζελένσκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κορωνοϊό

16 Ιουνίου 2020 15:23

Η Ζελένσκα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό ενώ ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τα δύο τους παιδιά είναι αρνητικοί


Η σύζυγος του προέδρου της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό και η κατάστασή της είναι σταθερή, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία προσθέτοντας ότι ο σύζυγός της και τα παιδιά τους υποβλήθηκαν εκ νέου σε τεστ και βγήκαν αρνητικοί.

Η Ζελένσκα ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό ενώ ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τα δύο τους παιδιά είναι αρνητικοί.

Απομονώθηκε και βρισκόταν υπό ιατρική επίβλεψη, ενώ ο πρόεδρος ακύρωσε όλες τις επισκέψεις και τις συναντήσεις.

«Η παρούσα διάγνωση για την Ολένα Ζελένσκα είναι COVID-19 - διάμεση πνευμονία μέτριας βαρύτητας. Δεν χρειάζεται παροχή οξυγόνου. Η κατάσταση είναι σταθερή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η προεδρία.

Η Ουκρανία τέθηκε σε καθεστώς καραντίνας τον Μάρτιο προκειμένου να αποφευχθεί η μαζική εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στα τέλη Μαϊου η κυβέρνηση ξεκίνησε να χαλαρώνει τους περιορισμούς, επιτρέποντας στα εστιατόρια, στα γυμναστήρια και στα μέσα μαζικής μεταφοράς να λειτουργούν.

Από τις 15 Ιουνίου η Ουκρανία ξεκίνησε και πάλι τα αεροπορικά ταξίδια από και προς την χώρα.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού, την οποία η κυβέρνηση αποδίδει στην απερίσκεπτη συμπεριφορά των πολιτών που δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

«Μπερδέψαμε όλοι μας την μείωση των περιοριστικών μέτρων με την πλήρη άρση όλων των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στη χώρα», δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική ενημέρωση ο υπουργός Υγείας Μακσίμ Στεπάνοφ.

Η Ουκρανία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 32.476 κρούσματα του κορωνοϊού, περιλαμβανομένων 912 θανάτων από Covid-19.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos