Χάος στη γερμανική Βουλή: Βουλευτές διέκοπταν συνεχώς τη Μέρκελ που εξηγούσε τα νέα μέτρα

29 Οκτωβρίου 2020 11:46

Ο πρόεδρος της Bundestag Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ρόλο διαιτητή

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση ότι η Γερμανία θα τεθεί σε ελαφρύ lockdown για τέσσερις βδομάδες- το μήνα Νοέμβριο- η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ ανέβηκε στο βήμα της Bundestag για να εξηγήσει τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε εφαρμογή, αλλά δέχτηκε απανωτές διακοπές. Παρουσιάζοντας την νέα στρατηγική της κυβέρνησης του Βερολίνου για να μπει «φρένο» στην εξάπλωση του κορωνοϊού. η Μέρκελ προσπάθησε επί 20 λεπτά να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα των νέων μέτρων.

Συνεχώς όμως τη διέκοπταν πολλοί βουλευτές με τον πρόεδρο της Bundestag, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να παρεμβαίνει ζητώντας τους να κάνουν ησυχία.

Η Μέρκελ έσπευσε να δικαιολογήσει την απόφαση για μερικό lockdown: «Τα μέτρα είναι κατάλληλα, απαραίτητα και αναλογικά. Φυσικά τα νέα μέτρα θα περιορίσουν την ελυθερία. Ωστόσο,αυτή τη στιγμή, η ελευθερία είναι ευθύνη», επισημαίνει η Γερμανίδα Καγκελάριος.

«Είναι σημαντικό, είναι απαραίτητο τα μέτρα που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της πανδημίας να συζητούνται δημόσια, να επικρίνονται και να αμφισβητείται η καταλληλότητά τους»... «Τα ψέματα, η παραπληροφόρηση, η συνωμοσία και το μίσος», από την άλλη πλευρά, «όχι μόνο θα κάνουν τη δημοκρατική συζήτηση πολύ πιο δύσκολη, αλλά και την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού».

Η Καγκελάριος έσπευσε να ευχαριστήσει τους συμπολίτες της για την προσαρμογή τους στα μέτρα που έχουν αποφασιστεί μέχρι στιγμής. Η Μέρκελ περιέγραψε επίσης την πανδημία ως ιατρικό, οικονομικό, κοινωνικό και ψυχολογικό τεστ.  «Εάν την υποτιμήσουμε, δεν θα ήταν κάτι μη ρεαλιστικό, αλλά θα ήταν ανεύθυνο». Η Μέρκελ ανέφερε ότι η Γερμανία βρίσκεται σε δραματική κατάσταση που επηρεάζει όλους τους πολίτες. Επιπλέον, ζήτησε από τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων να είναι δημιουργικοί όταν πρόκειται για μέτρα σε σχολεία και κέντρα φύλαξης παιδιών.

Εξήρε επίσης την σημασία της εκπαίδευση των παιδιών. Τέλος έκανε έκκληση σε όλους να αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη«Στόχος όλων των μέτρων είναι η μαζική μείωση του αριθμού των ατόμων που έχουν νοσήσει , ιδανικά κατά 75%», λέει η Μέρκελ.

protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos