Σχεδίασε τον Μακρόν σαν… φίδι Μαυριτανός γελοιογράφος

29 Οκτωβρίου 2020 11:50

Και έμεινε χωρίς δουλειά

Μαυριτανός γελοιογράφος διαμαρτύρεται που έχασε τη δουλειά του, λόγω καρικατούρας που δημοσίευσε και εικόνιζε τον Μακρόν ως φίδι με… γραβάτα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Πρόκειται τον Χαλίντ Ιντρίς, την ιστορία του οποίου δημοσιεύει, όπως το επίμαχο σκίτσο, η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφακ.

fidi-2


Ο Ιντρίς εργαζόταν σε φορέα της Μαυριτανίας, που όμως στηριζόταν οικονομικά από την Γαλλία. Όπως ο ίδιος υποστηρίζει, είχε δεχτεί προειδοποιήσεις να μην επιχειρήσει να σατιρίσει μέσα από τα σκίτσα του τον Γάλλο πρόεδρο. «Τους απάντησα πως θα ζωγράφιζα τον Μακρόν κάθε μέρα, μετά την επίθεση στον Προφήτη μας. Μου είπαν πως στην Γαλλία υπάρχει ελευθερία έκφρασης και πως όλα τα περιοδικά και οι εφημερίδες έχουν το δικαίωμα να γράφουν και να σχεδιάζουν ό, τι θέλουν. Όμως η επίθεση στον Μωάμεθ δεν θεωρείται ελευθερία έκφρασης» δήλωσε ο Μαυριτανός Ιντρίς, που αναζητάει πλέον εργασία στη χώρα του.

prottohema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos