300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Ο υπουργός Αμυνας Μίλερ, του Τραμπ, ετοιμάζει αλλαγές που δεν θα μπορεί να ανατρέψει μετά ο Μπάιντεν!

19 Νοεμβρίου 2020 12:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο υπουργός Αμυνας Μίλερ, του Τραμπ, ετοιμάζει αλλαγές που δεν θα μπορεί να ανατρέψει μετά ο Μπάιντεν!

test2

test2

Ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Κρις Μίλερ έχει μόλις 62 ημέρες (από σήμερα) για να αφήσει τη σφραγίδα του στο αμερικανικό Πεντάγωνο, σχολιάζει το Politico.

 

Ο Μίλερ, με θητεία στις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις (Green Beret), είναι επαγγελματίας στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε απρόσμενα, από τη θέση ενός αξιωματούχου μεσαίου επιπέδου στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στην ηγεσία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους.

Τώρα ο Μίλερ κοιτάζει να χρησιμοποιήσει τη θέση του για να κάνει γρήγορες αλλαγές πολιτικής, τις οποίες ο επερχόμενος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν είναι πιθανό να ανατρέψει, πριν έρθει η ώρα για την αποχώρηση της κυβέρνησης Τραμπ, στα τέλη Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις δέκα ημέρες που έχουν περάσει μέχρι σήμερα από την αποπομπή του πρώην υπουργού Άμυνας Μαρκ Έσπερ από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την αντικατάστασή του από τον Μίλερ, ο ίδιος έχει δείξει ότι σχεδιάζει να είναι κάτι περισσότερο από ένας υπηρεσιακός υπουργός.

Έτσι, έχει διατάξει αλλαγές που θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις, ειδικότερα στην κοινότητα των μελών των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Την Τρίτη ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου στην ταχεία μείωση της στρατιωτικής τους παρουσίας στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, στους 2.500 άντρες. Στα δύο αναφερόμενα πολεμικά μέτωπα, είναι οι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ που δέχονται το βάρος της διαχείρισης των πολεμικών συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια. Στη δρομολόγηση μιας τέτοιας εξέλιξης είχε αντισταθεί ο πρώην υπουργός Άμυνας Έσπερ ενώ πολιτικοί σύμμαχοι του Τραμπ στο Καπιτώλιο ανησυχούν ότι μία βιαστική αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων, που θα βασίζεται στην υλοποίηση μιας πολιτικής ατζέντας, θα αποσταθεροποιήσει την κατάσταση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν (ο Τραμπ θα πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία έξι ημέρες μετά την προθεσμία αποχώρησης των Αμερικανών στρατιωτών στις 15 Ιανουαρίου).

Ωστόσο, ο Μπάιντεν είναι απίθανο ότι θα ανατρέψει τη μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στα δύο μέτωπα πολεμικών επιχειρήσεων. Ως αντιπρόεδρος, ο ίδιος ήταν ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος που είχε ταχθεί κατά μιας απότομης αύξησης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο Αφγανιστάν τα πρώτα χρόνια της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, ενώ στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχει υποστηρίξει επίμονα, ότι επιθυμεί τη μείωση του αριθμού των Αμερικανών στρατιωτών στο αναφερόμενο θέατρο πολεμικών επιχειρήσεων μόλις σε μερικές χιλιάδες στρατιώτες.

«Ο Μίλερ ενδέχεται να είναι ουσιαστικά επιτυχής [ισορροπώντας μεταξύ των καταστάσεων] στη διατήρηση μιας μικρής στρατιωτικής δύναμης για τη διεξαγωγή [αντιτρομοκρατικών] επιχειρήσεων και την προστασία της διπλωματικής κοινότητας, και ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις γενικές παραμέτρους της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ» δήλωσε ο Μαρκ Πολυμερόπουλος, συνταξιούχος υψηλόβαθμος αξιωματούχος επιχειρήσεων στη CIA.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Να ξεκινήσουν τώρα οι συνομιλί...
Μήνυμα Γαλλίας σε Τουρκία: Να... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2020 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025
Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβητικός Διάπλους και Παραδοσιακό Πανηγύρι στο νησάκι της Αγ. Καλής (Βίντεο)

Πάρος, Εορτή της Αναλήψεως: Κολυμβη...

29 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Η Αντίπαρος στην πρώτη πεντάδα των γαμήλιων προορισμών (βίντεο)

Η Αντίπαρος στην πρώτη πεντάδα των...

30 Μαϊος 2025
Πρωταθλητής Ευρώπης για 8η φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας (βίντεο)

Πρωταθλητής Ευρώπης για 8η φορά ο Λ...

30 Μαϊος 2025
Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής στην Λιμενική Αρχή Σίφνου, μετά παρουσίας του στη δεσποτική εορτή της Αναλήψεως

Επίσκεψη Αρχηγού Λιμενικού Σώματος–...

30 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ