Άρμιν Λάσετ: Σήμερα κρίνεται το πολιτικό του μέλλον - To CDU εκλέγει αρχηγό

28 Σεπτεμβρίου 2021 12:44

Αύριο ξεκινούν οι επαφές των Ελεύθερων Δημοκρατικών με τους Πράσινους. σύμφωνα με γερμανικά Μέσα

Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται ο μεγάλος χαμένος των εκλογών, Άρμιν Λάσετ, για να αποχωρήσει από την ηγεσία των Xριστιανοδημοκρατών μετά το ταπεινωτικό αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής την ώρα που το κόμμα CDU ετοιμάζεται να εκλέξει τον αρχηγό της Κ.Ο., γεγονός που θα κρίνει την παραμονή του ή όχι στην ηγεσία του CDU.

Η σημερινή μέρα θα κρίνει την πολιτική επιβίωση του Λάσετ, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv».

Την ίδια ώρα, το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αποκαλύπτει ότι αύριο ξεκινούν οι επαφές των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και των Πρασίνων (Die Gruene) για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τα πρωτοκλασάτα στελέχη των Πρασίνων έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για τον σχηματισμό κυβέρνησης «Φωτεινού Σηματοδότη», δηλαδή, Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινους και Ελεύθερους Δημοκράτες.

Το ίδιο ελπίζει και ο μεγάλος νικητής των εκλογών, ο Σοδιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς.

Για πρώτη φορά, όμως, το τρίτο και το τέταρτο κόμμα -που μαζί έχουν πάρει το 26,3% των ψήφων, περισσότερο από 25,7% των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) που ήρθαν πρώτοι στις εκλογές και του 24,1% της Χριστιανικής Ένωσης (CDU / CSU) θα αποφασίσουν ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και ο επόμενος καγκελάριος.

Από το βράδυ της Κυριακής, οι επικεφαλής των Πράσινων και των Φιλελεύθερων (FDP) περίπου ανακοίνωσαν ότι πρώτα θα συζητήσουν μεταξύ τους εάν μπορούν να βρουν ικανοποιητικά σημεία τομής των προγραμμάτων τους και βάσει αυτών θα προχωρήσουν σε διερευνητικές επαφές είτε με τους Σοσιαλδημοκράτες είτε με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Ο Άρμιν Λάσετ, που είναι ο υπεύθυνος για το χειρότερο εκλογικό ποσοστό του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών από το 1949, προσπαθεί να παίξει το χαρτί της «κυβέρνησης Τζαμάικα», του συνασπισμού με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους, με επιχείρημα ότι είναι ικανός να κάνει βιώσιμους συμβιβασμούς.

Για τον Λάσετ είναι θέμα προσωπικής πολιτικής επιβίωσης να τα βρει με τα δύο μικρότερα κόμματα, ωστόσο δεν είναι καν δεδομένο ότι το κόμμα του θα του δώσει την ευκαιρία. Ήδη από το βράδυ της Κυριακής έχει ξεκινήσει η μουρμούρα στο επιτελείο των Χριστιανοδημοκρατών.

Χριστιανοδημοκράτες πρωθυπουργοί στα ανατολικά κρατίδια δήλωσαν δημόσια ότι το κόμμα CDU θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί στα έδρανα της αντιπολίτευσης μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Die Welt», τα συντροφικά μαχαιρώματα εντός της Χριστιανικής Ένωσης (CDU / CSU) δεν σταμάτησαν ποτέ από τη στιγμή που εγκατέλειψε την ηγεσία του κόμματος η Μέρκελ το 2018 -και αναμένεται να ενταθούν έτι περαιτέρω.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos