Μπορέλ: Απαράδεκτη η στάση της Ρωσίας για ενδεχόμενη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ

29 Δεκεμβρίου 2021 14:00

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, χαρακτήρισε απαράδεκτη την αξίωση της Ρωσίας να σταματήσει η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επικαλούμενη ζήτημα ασφάλειας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο Μπορέλ σημείωσε ότι «οι απαιτήσεις για εγγυήσεις ασφαλείας και για να σταματήσει η επέκταση της ΕΕ και του NATO προς τα ανατολικά είναι αποκλειστικά και μόνο στη ρωσική ημερησία διάταξη και είναι εντελώς απαράδεκτες, ειδικά όσον αφορά την Ουκρανία».

 Κατέκρινε επίσης το γεγονός ότι οι Ρώσοι παρουσίασαν γραπτά τις αξιώσεις τους οι Ρώσοι, θέλοντας να επιβάλλουν τους όρους τους. «Αυτό το κάνουν μόνο οι νικητές: λένε πως αυτοί κι αυτοί είναι οι όροι μου», επεσήμανε.

Η αποκλιμάκωση των τελευταίων ημερών Δύσης-Ρωσίας με την συμφωνία για έναρξη του ρωσοαμερικανικού διαλόγου δεν έχει περιορίσει την ανησυχία και στις δύο πλευρές για ενδεχόμενη αναζωπύρωση.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos