«Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι από τον ιό»: Έκκληση Σολτς στους Γερμανούς να εμβολιαστούν

31 Δεκεμβρίου 2021 15:19

Έκκληση στους Γερμανούς απευθύνει ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο πρώτο υπό τη νέα του ιδιότητα πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, να κάνουν χωρίς καθυστέρηση το εμβόλιο για τον κορωνοϊό ή την ενισχυτική δόση, ώστε να είναι «οπλισμένοι» κατά της μετάλλαξης Όμικρον.

«Τα οφέλη του εμβολιασμού είναι πραγματικά τεράστια. Κι είναι η νέα μετάλλαξη του ιού που πρέπει να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του εμβολιασμού», τονίζει ο Σολτς στο διάγγελμά του προς τους Γερμανούς, που θα μεταδοθεί απόψε από την κρατική τηλεόραση. «Αυτός είναι ο δρόμος εξόδου από αυτή την πανδημία», σημειώνει καλώντας τους πολίτες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό «αμέσως» ή να αξιοποιήσουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν και χωρίς ραντεβού. Αυτή η έκκληση απευθύνεται και σε εκείνους που έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά χρειάζονται ενισχυτική δόση, σημειώνει ο καγκελάριος καθώς καλπάζει η πανδημία στη χώρα.

 Τριάντα εκατ. δόσεις εμβολίων στη Γερμανία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου
« Όλα εξαρτώνται τώρα από την ταχύτητα. Πρέπει να είμαστε πιο γρήγοροι από τον ιό. Ας κάνουμε τα πάντα μαζί - αλλά πραγματικά τα πάντα - για να μπορέσουμε επιτέλους να νικήσουμε την πανδημία τη νέα χρονιά», τονίζει ο Σολτς δεσμευόμενος να χορηγηθούν επιπλέον 30 εκατ. δόσεις εμβολίων στη Γερμανία μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.

Μέχρι στιγμής η εμβολιαστική κάλυψη αγγίζει περίπου το 71% στη Γερμανία, που υπολείπεται σε σύγκριση με άλλες χώρες της ΕΕ, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Δανία. Απευθυνόμενος στους Γερμανούς που διστάζουν να κάνουν το εμβόλιο ο Σολτς σημειώνει ότι σχεδόν τέσσερα δισ. άνθρωποι ανά την υφήλιο έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο «χωρίς μεγάλες παρενέργειες».

Νέα μέτρα στο τραπέζι
Στο διάγγελμά του ο Σολτς δεν αποκλείει την πιθανότητα να χρειαστούν νέα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Όμικρον και υπόσχεται να δράσει «γρήγορα και αποφασιστικά» για τον τερματισμό της πανδημίας. Αναφερόμενος στα πιο πρόσφατα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ προ ημερών στη Γερμανία και περιορίζουν μεταξύ άλλων τις ιδιωτικές συναθροίσει στα δέκα άτομα, ο καγκελάριος απευθύνει έκκληση στους πολίτες «να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη αυτά τα μέτρα» τις επόμενες εβδομάδες. Ενώ ευχαριστεί όσους βοηθούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού – γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και μέλη των ενόπλων δυνάμεων – υποστηρίζοντας ότι δεν συμφωνεί με εκείνους που ισχυρίζονται ότι η πανδημία έχει διχάσει τη γερμανική κοινωνία: «Το αντίθετο ισχύει: η χώρα μας είναι ενωμένη!»

Στο ίδιο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Σολτς αναφέρεται στην προεδρία της G7, που αναλαμβάνει το νέο έτος η Γερμανία με στόχο να καταστήσει την Ομάδα των Επτά πλουσιότερων οικονομικών του πλανήτη «πρωτοπόρο μιας κλιματικά ουδέτερης οικονομίας κι ενός δίκαιου κόσμου». «Σ’ έναν κόσμο, που σύντομα θα έχει δέκα δισ. κατοίκους, η φωνή μας θα ακουστεί μόνον αν ενώσουμε τις δυνάμεις με πολλούς άλλους», σημειώνει ο Γερμανός καγκελάριος, υπογραμμίζοντας παράλληλα την υποστήριξή του σε μια ισχυρή, κυρίαρχη ΕΕ που υλοποιεί τα οράματά της «με τις κοινές αξίες της ειρήνης, του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos