Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Μακρόν με τον Πούτιν

03 Μαρτίου 2022 15:53

Συνομίλησαν τηλεφωνικά επί 90 λεπτά - «Οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα υλοποιηθούν», είπε ο Ρώσος πρόεδρος 

H επικοινωνία πραγματοποιήθηκε πριν ξεκίνησει ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - Ρωσίας
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία 90 λεπτών είχε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο ο Βλάντιμιρ Πούτιν είπε οι στόχοι της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα υλοποιηθούν.

 Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε ότι ο Μακρόν και Πούτιν «συζήτησαν τα ανθρωπιστικά ζητήματα», αλλά «ο Πούτιν παραμένει στη θέση του για αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας και αυτό δεν είναι αποδεκτό».

H τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε ενώ επικρατούσε θολό τοπίο ως προς το δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - Ρωσίας.

Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ότι οι διαπραγματεύσεις έχει συμφωνηθεί να ξεκινήσουν στις 2:00 το μεσημέρι, ωστόσο μιλά για διαφωνίες των Ουκρανών ως προς την τοποθεσία.

«Οι συνομιλίες θα γίνουν, είμαστε τώρα σε επαφή με την ουκρανική πλευρά, στον ίδιο χώρο όπου είχαν προγραμματιστεί, στο έδαφος της περιοχής Μπρεστ της Λευκορωσίας. Η ρωσική αντιπροσωπεία περιμένει. Αναμένουμε απολύτως ήρεμα για τις 14:00, νομίζω ότι οι συνομιλίες θα ξεκινήσουν στις 14:00» είπε ο επικεφαλής Ρώσος διαπραγματευτής και «δεξί χέρι» του Πούτιν, Βλαντιμίρ Μεντίνσκι.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos