Ουκρανία: Έληξε ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων - Ο πόλεμος συνεχίζεται, συμφωνία μόνο στις διόδους για τους αμάχους

03 Μαρτίου 2022 20:24

Συμφωνία για τη διεξαγωγή τρίτου γύρου - Πάνω από 3 ώρες διήρκεσαν οι σημερινές συνομιλίες - Δεν συμφώνησαν για ανακωχή και κατάπαυση του πυρός

Με καθυστέρηση λίγων ωρών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία, η οποία κινδύνευσε μέχρι και με ματαίωση
Ολοκληρώθηκε μετά από 3,5 ώρες ο δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, με τις δύο πλευρές να καταλήγουν σε συμφωνία στο ένα από τα τρία θέματα της ατζέντας και συγκεκριμένα στο άνοιγμα ανθρωπιστικών διόδων για τους αμάχους. Αντιθέτως, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή στα θέματα της ανακωχής και της κατάπαυσης του πυρός, γεγονός που συνεπάγεται ότι θα συνεχιστούν οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλα τα μέτωπα.

Δείτε την ανάρτηση του Ουκρανού προεδρικού συμβούλου αμέσως μετά το τέλος του δεύτερου γύρου:

Από νωρίς είχε ξεκινήσει ένα θρίλερ μεταξύ των δύο πλευρών, τόσο για την ώρα διεξαγωγής, όσο και για το σημείο της συνάντησης. Μάλιστα, υπήρξαν πληροφορίες ακόμη και για πιθανή ματαίωση των συνομιλιών. Τελικά, όμως, μετά από διαβουλεύσεις εκατέρωθεν, οι συνομιλίες ορίστηκε να ξεκινήσουν στις 4 το απόγευμα, αντί για το μεσημέρι που αρχικά είχαν οριστεί, στα σύνορα της Λευκορωσίας με την Πολωνία.

Ο σύμβουλος της Ουκρανίας Mykhailo Podolyak ανέφερε στο Twitter τα θέματα που είναι στην ατζέντα της συζήτησης με τους Ρώσους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ξεκινήσαμε να μιλάμε με τους Ρώσους εκπροσώπους. Τα βασικά θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1. Άμεση κατάπαυση του πυρός
2. Ανακωχή
3. Ανθρωπιστικοί διάδρομοι για την εκκένωση αμάχων από κατεστραμμένα ή συνεχώς βομβαρδισμένα χωριά/πόλεις».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos