Ερντογάν: Επιμένει στο «όχι» για Φινλανδία - Σουηδία στο ΝΑΤΟ - «Δεν την ξαναπατάμε όπως με την Ελλάδα»

19 Μαϊος 2022 12:50

«Φωλιά τρομοκρατών» χαρακτήρισε τη Σουηδία ο Τούρκος πρόεδρος - «Στο παρελθόν η Τουρκία άφησε την Ελλάδα να επιστρέψει στο ΝΑΤΟ και μετά... οι ΗΠΑ δημιούργησαν βάση στην Αλεξανδρούπολη» είπε - Δεν μπορώ να κόψω τη σχέση μου με τον Πούτιν, σημείωσε ο Ερντογάν

Την επιμονή του να λέει «όχι» στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, συνέχισε να εκφράζει ο Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη, αναφερόμενος ξανά στην περίπτωση της Ελλάδας.

«Ενημερώσαμε τους φίλους μας ότι θα πούμε "όχι" στην είσοδο της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός ασφαλείας, δεν μπορούμε να δεχτούμε την παρουσία τρομοκρατικών οργανώσεων σε αυτό. Η Σουηδία είναι μια φωλιά τρομοκρατών. Αν μια χώρα μέλος λέει όχι, τότε δεν μπορεί να υπάρξει ένταξη», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

 «Στο παρελθόν, η Ελλάδα και η Γαλλία ήταν ήδη μέσα στο ΝΑΤΟ και μετά βγήκαν. Αλλά τότε, δυστυχώς, η κυβέρνηση εκείνης της περιόδου στην Τουρκία τους άνοιξε ξανά το δρόμο. Και μπόρεσαν να επιστρέψουν και πάλι στο ΝΑΤΟ. Τι συνέβη όταν επέστρεψαν; Για παράδειγμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιούργησαν μια βάση στην Αλεξανδρούπολη. Και η τρομοκρατική οργάνωση FETO ταξιδεύει στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας. Και αγνοούν τον κατάλογο των τρομοκρατών που τους δώσαμε. Και εξακολουθούν να τους προστατεύουν. Δεν σκοπεύουμε να την ξαναπατήσουμε με τον ίδιο τρόπο. Το είχαμε αυτό στην Ελλάδα. Ξέρουμε ότι τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία θα μας κάνουν τα ίδια. Δεν θα πρέπει να πέσουμε σε τέτοια απροσεξία...» συμπλήρωσε ο Ερντογάν.

«Ακολουθούμε μια πολιτική ισορροπίας όσον αφορά τόσο τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία και δεν έχω καμία πρόθεση να διακόψω τους δεσμούς με τον κ. Πούτιν ή τον Ζελένσκι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής» ανέφερε για τους διάυλους επικοινωνίας με τους ηγέτες Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos