300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις, θα συζητήσουμε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών

07 Ιουνίου 2022 16:19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: Αν η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις, θα συζητήσουμε την κυριαρχία των ελληνικών νησιών

test2

test2

«Η Ελλάδα είναι πολύ καλή στο να κλαίει, είναι αξιοθρήνητη, όταν τους συναντάμε, μας αγκαλιάζουν και από πίσω μας συκοφαντούν», υποστήριξε σε προκλητικό τόνο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών 

«Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας», πρόσθεσε - Τι απαντά η Αθήνα 

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα ελληνικά νησιά το μεσημέρι της Τρίτης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας.
 
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «θα συζητηθεί η κυριαρχία ελληνικών νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις», ενώ πρόσθεσε πως οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας.

«Η στάση της Ελλάδας μετά τη συνάντηση του προέδρου μας με τον κ. Μητσοτάκη δεν προκαλεί έκπληξη. Εδώ και χρόνια υπάρχουν θέματα στα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με την Ελλάδα. Η Ελλάδα διαπράττει παραβίαση στα νησιά που της δόθηκαν με τον όρο να μην τα εξοπλίσει. Πρόκειται για τον εξοπλισμό των νησιών. Η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά. Εμείς έχουμε στείλει δυο επιστολές με τις θέσεις μας στα Ηνωμένα Έθνη. Σε περίπτωση που η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις σε νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, τότε θα συζητηθεί η κυριαρχία τους. Επειδή δεν μπορούν να απαντήσουν νομικά, γίνονται νευρικοί, δίνουν βλακώδεις απαντήσεις, κάνουν δημαγωγία. Λένε πως η Τουρκία θέλει να πάρει τα νησιά μας, οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας. Δεν βγαίνω κάθε μέρα για να κάνω επιθέσεις στην Ελλάδα. Ο λαός μας δεν έχει τέτοιες προσδοκίες. Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε με ακόμα πιο προκλητικό τόνο: «Οι δηλώσεις του κ. Δένδια είναι παράλογες. Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα είναι αξιοθρήνητη. Δεν ξέρω αν αυτό εκτιμάται, αλλά η Ελλάδα είναι πολύ καλή στο να κλαίει. Έρχονται στα πρόσωπά μας και μας αγκαλιάζουν. Από πίσω μας όμως, δείχνουν μνησικακία, μίσος και συκοφαντούν. Αυτά δεν ταιριάζουν σε χώρες και κυβερνήτες. Λέω και πάλι ότι η Ελλάδα πρέπει να απαντήσει στις επιστολές μας σαν άνδρας προς άνδρα. Έχουμε έγγραφα, αν δεν σταματήσει αυτή η παραβίαση, θα συζητηθεί η κυριαρχία των νησιών».

Το άσπρο-μαύρο από την Άγκυρα: Υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει 953 παραβιάσεις

Νέες προκλητικές αναφορές για την Ελλάδα στο Αιγαίο, αυτή τη φορά από την εκπρόσωπο του τουρκικου υπουργείου Άμυνας, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας από την αρχή της χρονιάς.

 
Σύμφωνα με όσα είπε η Μπουρτσού Νάλιτς Γιοκούβα «οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο», ενώ «παρά τις καλοπροαίρετες και ειλικρινείς προσεγγίσεις της Τουρκίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας και συμμαχίας, η Ελλάδα συνέχισε την κλιμακούμενη, επιθετική ρητορική, τις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες, άφησε αναπάντητες όλες τις εκκλήσεις για διάλογο και συνομιλίες και συνέχισε τις αβάσιμες κατηγορίες».

Το άσπρο-μαύρο από την Άγκυρα: Υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει 953 παραβιάσεις


 
nik_hard_0


Η Γιοκούβα συνέχισε, λέγοντας ότι η Ελλάδα «συνεχίζει να παρανομεί στα νησιά μη στρατιωτικού καθεστώτος με τα πλοία και τα αεροσκάφη της», προσθέτοντας πως η χώρα μας διέπραξε 953 παραβιάσεις το 2022, τόσο στη θάλασσα (οι 316 από τα πλοία του πολεμικού ναυτικού) όσο και στον αέρα (οι 637 από τα αεροσκάφη), ενώ αναφέρθηκε και σε 73 επισκέψεις στα νησιά αυτά, με τις 24 να έχουν γίνει από τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά.

hard2
hard3
xard_1
 
Κλείσιμο


«Ευχή μας είναι οι Τούρκοι και οι Έλληνες να ζουν με ειρήνη, ευημερία, ασφάλεια και δίκαιη εκμετάλλευση του πλούτου της περιοχής. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» ανέφερε η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, κάνοντας ξανά λόγο για «συνεκμετάλλευση», ενώ επανέλαβε τη θέση της Άγκυρας για το Κυπριακό, λέγοντας πως η μόνη λύση για το νησί είναι «δύο κυρίαρχα, ίσα και ανεξάρτητα κράτη».

Τι απαντά η Αθήνα 

Αναφορικά με πρόσφατες δηλώσεις ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου, όσον αφορά την "διασύνδεση" της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών και των παρακείμενων νήσων του Αιγαίου με την δήθεν υποχρέωση αποστρατικοποίησης των νησιών αυτών, επισημαίνεται ότι η Ελληνική πλευρά έχει αποστείλει δύο επιστολές στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με τις οποίες απορρίπτει το σύνολο της τουρκικής επιχειρηματολογίας.

Οι δύο επιστολές της Μόνιμης Αντιπροσώπου της Ελλάδας προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ υπογραμμίζουν με σειρά από νομικά επιχειρήματα ότι οι μονομερείς αιτιάσεις της τουρκικής πλευράς δεν στέκουν νομικά, έχουν καθαρά αναθεωρητικά κίνητρα και τροφοδοτούν έτι περαιτέρω την αστάθεια που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της.
Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet

Σχετικά Άρθρα

  • Γαλλία: «Μπλόκο» σε Youporn, Pornhub και Redtube – Οι χρήστες θα βλέπουν πίνακα του Ντελακρουά
  • Νέες απολύσεις εκατοντάδων εργαζομένων από τη Disney
  • Η Ρωσία λέει ότι η Ουκρανία προσπάθησε να καταρρίψει το ελικόπτερο που μετέφερε τον Πούτιν
  • Γιατί οι τράπεζες Σουηδίας, Νορβηγίας και Ολλανδίας επιστρέφουν στα μετρητά
  • Εντυπωσιακό γιοτ σε σχήμα χελώνας: Μπορεί να γίνει η πρώτη πλωτή πόλη
  • Final Four στο Άμπου Ντάμπι: Πώς να ζήσεις τη γιορτή χωρίς να καταλήξεις στις φυλακές της Al Wathba
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αναλένα Μπέρμποκ: Θετική στον...
Ανεβάζει τους τόνους η Μόσχα κ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Λεύκες:  Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 – Cultural  Summer 2025/ Lefkes Paros / Πρόγραμμα Εκδηλώσεων - Program of Events

Πάρος: Λεύκες: Πολιτιστικό Καλοκαίρ...

31 Μαϊος 2025
Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου

Πάρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ πλ...

31 Μαϊος 2025
Αγίου Πνεύματος: Τα 18 πιο hot νησιά για το τριήμερο -Ποια θα «βουλιάξουν» και σε ποια υπάρχουν ακόμα δωμάτια [τιμές]

Αγίου Πνεύματος: Τα 18 πιο hot νησι...

31 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Όμορφη στιγμή στο ΟΑΚΑ: Τραυματίστηκε στο γόνατο ο Φαλ – Καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού (Βίντεο)

Όμορφη στιγμή στο ΟΑΚΑ: Τραυματίστη...

07 Ιουνίου 2025
Ο Ολυμπιακός πέρασε με... παρά ένα 100 από το ΟΑΚΑ, 99-88 τον Παναθηναϊκό

Ο Ολυμπιακός πέρασε με... παρά ένα...

07 Ιουνίου 2025
Την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Κόρφο Μυκόνου, χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού με 731.505,51€

Την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαί...

07 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ