Βρετανία: Βγήκαν τα μαχαίρια στο πρώτο debate των Ρίσι Σούνακ και Λιζ Τρας για την ηγεσία των Συντηρητικών

26 Ιουλίου 2022 11:49

Tα παπούτσια Prada του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, τα ψεύτικα σκουλαρίκια της υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας, η οικονομία και η Κίνα ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην πρώτη τηλεμαχία των δύο εσωκομματικών αντιπάλων για την ηγεσία των Τόρις.

Όπως σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος, πολλά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για «ταξικό πόλεμο» που ξέσπασε μεταξύ των δύο μονομάχων στη διάρκεια της τηλεμαχίας του BBC.

Σούνακ και και Τρας διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την οικονομία, τις σχέσεις της Βρετανίας με την Κίνα αλλά για τις ενδυματολογικές επιλογές τους: Σχολιάστηκε ότι η Λιζ Τρας φορούσε ψεύτικα σκουλαρίκια, αξίας μόλις 4,5 λίρες, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομικών, φορούσε παπούτσια Prada 450 λιρών.
Νικητής της χθεσινής τηλεμαχίας ήταν σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η Λιζ Τρας ενώ δημοσκόπηση της Opinium δείχνει ότι οι εσωκομματικοί αντίπαλοι βρέθηκαν σχεδόν ισόπαλοι με τον Σούνακ να προηγείται με μία μόλις μονάδα (39%) έναντι της Τρας (38%).

Rishi Sunak and Liz Truss clash in their first head-to-head TV debate

 {https://www.youtube.com/watch?v=jkLB6jUl0CY}

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, στο ντιμπέιτ του BBC ακολούθησαν μια σειρά προσωπικών επιθέσεων τον Ρίσι Σούνακ να δέχεται πυρά για την πανάκριβη γκαρνταρόμπα του και την περιουσία του και την Λιζ Τρας να κατηγορείται ως «οικονομικά αναλφάβητη» και να της θυμίζουν ότι ήταν στο παρελθόν θιασώτης της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Η κρίσιμη, πρώτη τηλεμαχία

Η τηλεμαχία ξεκίνησε με τους δύο μονομάχους να εκτοξεύουν βέλη ο ένας στον άλλον για τις περικοπές φόρων και τον πληθωρισμό με τον πρώην υπουργό Οικονομικών να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει τίποτε το «συντηρητικό» στις θέσεις της υπουργού Εξωτερικών αναφορικά με την Οικονομία, που δεν θα δώσουν «απολύτως καμία ευκαιρία» στους Τόρηδες να επικρατήσουν στις επόμενες εκλογές.

Η Λιζ Τρας από την πλευρά της, αντέτεινε ότι ο Σούνακ θα οδηγήσει τη Βρετανία στην ύφεση και τον κατηγόρησε για «ζοφερές» οικονομικές προβλέψεις κι ότι αύξησε τους φόρους στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά δεκαετιών.

Ο Σουνάκ που υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις της αντιπάλου και πασχίζει εναγωνίως να κερδίσει έδαφος στην υποστήριξη των μελών των Συντηρητικών που θα ξεκινήσουν να ψηφίζουν από τις 5 Αυγούστου, προσπάθησε να κολλήσει στον τοίχο την αντίπαλό του:

«Υποσχεθήκατε μη χρηματοδοτούμενες περικοπές φόρων ύψους σχεδόν 40 δισ. λιρών, δηλαδή 40 δισ. λίρες περισσότερο δανεισμό. Αυτή είναι η πιστωτική κάρτα της χώρας, μιλάμε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, όλους εδώ, που θα πρέπει να πληρώσουμε τον λογαριασμό».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos