Διάγγελμα Πούτιν - Στόλτενμπεργκ: Όλα τα εδάφη παραμένουν ουκρανικά - Το ΝΑΤΟ δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις προσαρτήσεις [βίντεο]

30 Σεπτεμβρίου 2022 19:52

 Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για τις προσαρτήσεις ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία, το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream και την αίτηση ένταξης που υπέβαλε η Ουκρανία.

Η συνέντευξη του Γενς Στόλτενμπεργκ έρχεται λίγη ώρα αφότου ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέβαλε επίσημα αίτημα για ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν όλα τα μέλη της για την ένταξη της Ουκρανίας, ενώ καταδίκασε την προσάρτηση των τεσσάρων περιοχών από τη Μόσχα.

 Το αίτημα για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ακολούθησε την υπογραφή από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, της προσάρτησης αυτών των ουκρανικών εδαφών.

 Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι «το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μέρος της ρωσο-ουκρανικής σύρραξης αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία», προειδοποιώντας τη Ρωσία ότι θα υπάρξει «σκληρή απάντηση» σε περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων.

Ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ξεκαθάρισε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αναγνωρίσει ποτέ τις προσαρτήσεις, τονίζοντας ότι τα εδάφη αυτά είναι ουκρανικά όπως και η Κριμαία.

Σε ό,τι αφορά στο αίτημα Ζελένσκι για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, παρέπεμψε ουσιαστικά το Κίεβο στις αποφάσεις της Συνόδου του περασμένου Ιουνίου στη Μαδρίτη, τονίζοντας ότι θα εξεταστεί και θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλες τις χώρες – μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

{https://twitter.com/NATOpress/status/1575877497039851523?s=20&t=CyrloFRkkZNatMPhcz-Jaw}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos