Μακρόν: Ο διεθνής συνασπισμός κατά του ISIS, να καταπολεμήσει και τη Χαμάς

24 Οκτωβρίου 2023 15:10

Ο διεθνής συνασπισμός κατά του ISIS να καταπολεμήσει και τη Χαμάς, πρότεινε ο Εμανουέλ Μακρόν στις κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Νετανιάχου, μετά τη συνάντηση που είχαν οι ηγέτες Γαλλίας και Ισραήλ.

«Αυτός ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα για το Ισραήλ, αλλά και ένα υπαρξιακό ζήτημα για όλους μας», είπε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας πρέπει να είναι «ανελέητη, αλλά όχι χωρίς κανόνες».

Πριν από την ομιλία του Μακρόν, μίλησε ο Νετανιάχου τονίζοντας ότι «η βαρβαρότητα της Χαμάς δεν απειλεί μόνο τους Εβραίους, αλλά όλη την περιοχή, την Ευρώπη, τον κόσμο. Η Χαμάς αντιπροσωπεύει την επίθεση της βαρβαρότητας κατά του πολιτισμού». Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν η «χειρότερη τρομοκρατική επίθεση που γνώρισε ο κόσμος μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Αναλογικά, ήταν σαν 20 φορές παραπάνω από την 11η Σεπτεμβρίου. Όπως η Άννα Φρανκ, τα εβραϊκά παιδιά κρύφτηκαν σε σοφίτες από αυτά τα τέρατα», ενώ στη συνέχεια «τα βρήκαν και τα έσφαξαν» προσθεσε ο Ισραηλίνός πρωθυπουργός.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos