Μπάιντεν σε Ζελένσκι: Δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε - Νέο πακέτο βοήθειας 225 εκατ. δολαρίων

07 Ιουνίου 2024 16:55

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συναντήθηκε την Παρασκευή στο Παρίσι με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ζήτησε συγγνώμη για τις καθυστερήσεις του Κογκρέσου στην έγκριση του τελευταίου πακέτου αμερικανικής βοήθειας και ανακοίνωσε νέα δόση ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων στο περιθώριο των εκδηλώσεων της D-Day.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη τους μετά την επίσκεψη του Ζελένσκι στην Ουάσινγκτον τον Δεκέμβριο, όταν οι δύο τους πίεσαν τους Ρεπουμπλικάνους να ξεπεράσουν την αντίθεση τους για μεγαλύτερη στήριξη της Ουκρανίας. Μπάιντεν και Ζελένσκι θα συναντηθούν ξανά την επόμενη εβδομάδα στη σύνοδο κορυφής της G7 στην Ιταλία.

Ο Ζελένσκι δήλωσε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι οι δυτικές χώρες αργούν πολύ να λάβουν αποφάσεις σχετικά με τη βοήθεια.
«Δεν έχετε υποχωρήσει καθόλου, συνεχίζετε να αγωνίζεστε με έναν τρόπο που είναι απλά αξιοσημείωτος», είπε ο Μπάιντεν στον Ουκρανό ομόλογό του κατά την έναρξη της συνάντησής τους την Παρασκευή. «Δεν πρόκειται να σας εγκαταλείψουμε».

Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι θα υπογράψει μια πρόσθετη δόση ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακατασκευάσει το ηλεκτρικό της δίκτυο.

«Ζητώ συγγνώμη γι' αυτές τις εβδομάδες που δεν γνωρίζαμε» τι πρόκειται να συμβεί όσον αφορά τη χρηματοδότηση, δήλωσε ο Μπάιντεν. «Κάποια από τα πολύ συντηρητικά μέλη μας (του Κογκρέσου) το εμπόδιζαν. Αλλά τελικά τα καταφέραμε». «Είμαστε ακόμα μέσα, εντελώς, ολοκληρωτικά», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για την αμερικανική στρατιωτική, οικονομική και ανθρωπιστική υποστήριξη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos