Ισραήλ: Την αποχώρησή του από την κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Μπένι Γκαντζ

07 Ιουνίου 2024 17:13

Ο Γκαντζ έκανε γνωστό πως θα προχωρήσει σε δημόσια δήλωση το απόγευμα του Σαββάτου

Η απειλή του για αποχώρηση από τον κυβερνητικό σχηματισμό βρίσκεται στο τραπέζι από τον προηγούμενο μήνα

Έρχονται εξελίξεις στον κυβερνητικό σχηματισμό του Ισραήλ, έτσι όπως εκείνος διαμορφώθηκε εκτάκτως μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. Ο Μπένι Γκαντζ έκανε γνωστό σήμερα πως αργά το απόγευμα του Σαββάτου θα δημοσιοποιήσει μια προσωπική δήλωση στα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με αναφορές στο Ισραήλ, αυτό που θα ανακοινώσει, είναι η αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα.

Εξάλλου, μέσα στον Μάιο ο Γκαντζ είχε στείλει τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, απαιτώντας να συμφωνήσει σε ένα εναλλακτικό σχέδιο για την «επόμενη ημέρα» στη Λωρίδα της Γάζας, μέχρι τις 8 Ιουνίου, απειλώντας πως θα παραιτηθεί αν δεν εγκρινόταν το συγκεκριμένο σχέδιο. «Προσωπικές και πολιτικές εκτιμήσεις άρχισαν να εισχωρούν στα ιερά και όσια της ασφάλειας του Ισραήλ», δήλωσε τότε ο Γκαντζ.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ συμφώνησε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του Νετανιάχου μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, στις 7 Οκτωβρίου 2023, που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα. Το κεντρώο μπλοκ του Γκαντζ ωστόσο διαλύθηκε τον Μάρτιο, όταν ο Γκίντεον Σάαρ, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης προερχόμενος από το Λικούντ του Νετανιάχου, τερμάτισε τη συνεργασία του και σχημάτισε μια ξεχωριστή, κεντροδεξιά ομάδα στο κοινοβούλιο. Το κόμμα Εθνικής Ενότητας του Γκαντζ από μόνο του δεν διαθέτει αρκετές ψήφους για να ρίξει την κυβέρνηση.

Το Λικούντ απάντησε στην κίνηση αυτή του Γκαντζ με μια ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι το Ισραήλ χρειάζεται ενότητα και ότι η διάλυση της κυβέρνησης θα πλήξει την πολεμική προσπάθεια.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos