To Iράν προετοιμάζεται για την επίθεση στο Ισραήλ: Στρατιωτικές ασκήσεις, υπόγειες βάσεις και κινητοί εκτοξευτές πυραύλων

06 Αυγούστου 2024 14:54

Μετακινήσεις κινητών εκτοξευτών πυραύλων στο Ιράν και διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων παρατήρησαν οι ΗΠΑ σε μια ένδειξη ότι η Τεχεράνη ετοιμάζεται να εξαπολύσει την επίθεση στο Ισραήλ, όπως δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι στη Wall Street Journal.

Το Ιράν έχει ορκιστεί ότι θα πάρει εκδίκηση για την δολοφονία την περασμένη εβδομάδα στην Τεχεράνη του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, ενώ με αντίποινα απειλεί το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ μετά τη δολοφονία του στρατιωτικού ηγέτη της, Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό επίσης την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με έκθεση του Ερευνητικού Εκπαιδευτικού Κέντρου Alma το Ιράν, πέρα από drones, αναμένεται να ενσωματώσει στην επίθεσή του και βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ. Ανέφερε μάλιστα δώδεκα σημεία που πιθανώς να χρησιμοποιήσουν οι Φρουροί της Επανάστασης και ο ιρανικός στρατός για να εξαπολύσουν την επίθεση, μεταξύ άλλων την Ταμπρίζ, την Κερμανσά, το Χοραμαμπάντ και το Ντεζφούλ.


Οι εκτοξεύσεις των πυραύλων, σύμφωνα με το Alma, αναμένεται να γίνουν από κινητούς εκτοξευτές πυραύλων σε υπαίθρια σημεία δίπλα σε υπόγειες βάσεις, Η μειωμένη ποσότητα αξόνων σε τέτοιες βάσεις μπορεί να επηρεάσει τον αριθμό των εκτοξεύσεων που μπορεί να διεξαχθούν.

ΗΠΑ και σύμμαχοί τους προειδοποιούν το Ισραήλ να περιορίσει τα αντίποινα για την αναμενόμενη επίθεση του Ιράν
Την ίδια ώρα αξιωματούχοι της υπό τις ΗΠΑ πολυεθνικής συμμαχίας φέρονται σύμφωνα με το ισραηλινό δίκτυο Kan News να προετοιμάζονται να συνδράμουν το Ισραήλ για την απόκρουση της αναμενόμενης επίθεσης από το Ιράν και να προειδοποίησαν την ισραηλινή ηγεσία να μην απαντήσει σκληρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, προκειμένου να αποτραπεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος.

«Μην το παρατραβήξετε», φέρονται να είπαν οι αξιωματούχοι στην ισραηλινή ηγεσία. «Σκεφτείτε προσεκτικά προτού απαντήσετε με επίθεση. Ο στόχος, σε τελική ανάλυση, είναι να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος».

Τον περασμένο Απρίλιο το μπαράζ πυραύλων και drones που εξαπέλυσε το Ιράν αναχαιτίστηκε στο μεγαλύτερο βαθμό του από έναν συνασπισμό που φέρεται να περιλάμβανε το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν. Σύμφωνα με το ισραηλινό δίκτυο δυτικοί διπλωμάτες θεωρούν ότι ο ίδιος συνασπισμός μπορεί να αναλάβει εκ νέου δράση για την αποτροπή της ιρανικής επίθεσης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos