Κουρσκ: Οι Ουκρανοί καταλαμβάνουν χωριά σε ρωσικό έδαφος -Ζελένσκι: Ξέρουμε να αιφνιδιάζουμε -ΕΕ: Νόμιμη η επίθεση

Οι μάχες στην περιοχή του Κουρσκ συνεχίζονται για τρίτη ημέρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ουκρανία έχει καταλάβει χωριά στο έδαφος της Ρωσίας.

Φαίνεται πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισβολή των δυνάμεων της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος, η οποία σημειώνεται δυόμισι χρόνια μετά την εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Ενώ η Ρωσία ισχυρίζεται ότι έχει αποτρέψει την εισβολή, στρατιωτικοί αναλυτές παρουσιάζουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα, αναφέροντας πως οι Ουκρανοί έχουν προχωρήσει 10 χιλιόμετρα μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο στρατός της Ουκρανίας καταλαμβάνει χωριά στη Ρωσία
Μάλιστα, Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές έχουν ισχυριστεί ότι οι δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν καταλάβει συνοριακά χωριά και μέρος της πόλης Σούντζα.

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, ανέφεραν Ρώσοι αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης, οι Ουκρανοί περικύκλωσαν τη Σούντζα και κατέλαβαν τρία χωριά.

Οι πληροφορίες αυτές δεν μπορούν να επαληθευθούν, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν μιλούν ανοιχτά για την επιχείρηση.

Πάντως, αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη επίθεση είναι πολύ καλύτερα οργανωμένη από παλιότερες, οι οποίες διοργανώνονταν από εθελοντικές μαχητικές ομάδες, που δεν ήταν μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Νόμιμη η επίθεση, λέει εκπρόσωπος της Κομισιόν
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της επιτιθέμενη σε στόχους στη Ρωσία, μετά την εισβολή στη συνοριακή περιφέρεια του Κουρσκ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos