Ο Μισέλ Μπαρνιέ νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Δύο μήνες μετά τις πρόωρες εκλογές, φαίνεται ότι πρωθυπουργός της Γαλλίας αναλαμβάνει ο 73χρονος συντηρητικός και πρώην επικεφαλής της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ, που κατείχε στο παρελθόν διάφορους κυβερνητικούς ρόλους.

Ο Γάλλος πρόεδρος διόρισε την Πέμπτη τον Μπαρνιέ και τού ανέθεσε να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, ελπίζοντας να τερματίσει το πολιτικό αδιέξοδο εβδομάδων μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο Μπαρνιέ θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρόκληση να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, αλλά και την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2025, τη στιγμή που η Γαλλία βρίσκεται υπό πίεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις αγορές ομολόγων να μειώσει το έλλειμμά της.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το Μέγαρο Ηλυσίων αναφέρει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν «εξασφάλισε ότι ο Μισέλ Μπαρνιέ πληροί τις προϋποθέσεις σταθερότητας και της ευρύτερης ενότητας στην υπηρεσία της χώρας» .

Το στοίχημα του Μακρόν να προκηρύξει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο απέτυχε, με τον κεντρώο συνασπισμό του να χάνει δεκάδες έδρες και κανένα κόμμα να μην κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία.

ertnews.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos