Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 - Psts.gr

Τα θέματα που απασχολούν τις κοινωνίες δεν μπορεί να είναι άσπρο-μαύρο. Για παράδειγμα, μπορούμε να απορρίψουμε μια πρόταση αλλά δεν είναι απαραίτητο να διατηρήσουμε μια κατάσταση.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«... αφιέρωμα σ’ αυτούς που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία και επωάζουν έτσι το αυγό του φιδιού. Να είναι σίγουροι ότι ο ήλιος θα γυρίσει όση δουλειά κι αν θέλει. Είναι νομοτέλεια»

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκαίνουργιο, ανακατασκευασμένο σύμφωνα με τις σύγχρονες προδιαγραφές κοινωνικής ευαισθησίας και φιλικότητας προς την οικολογική μετακίνηση, πρόκειται να γίνει το πεζοδρόμιο του Αγ. Νικολάου στην Παροικία πλησίον της περιοχής του λιμανιού.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Δ.Σ. του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων Πάρου-Αντιπάρου "Μαντώ Μαυρογέννους" θα ήθελε να σας ευχαριστήσει για την ενημέρωση που παρείχατε σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στο υπάρχων εμπορικό λιμάνι στο Βίντζι κατά την διάρκεια φορτω/εκφορτώσεων αδρανών υλικών & καυσίμων.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μια μοναδική συνάντηση με τον Τίτο Πατρίκιο πραγματοποιήθηκε στην ανακαινισμένη αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ την Τετάρτη 29 Απριλίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Ποιητική Άνοιξη» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και τον ερχομό της Άνοιξης.

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με αφορμή την μαζική κινητοποίηση του Δήμου Πάρου, Περιφέρειας Νοτίου Αιγίου, φορέων και πολιτών Πάρου σχετικά με το θέμα των ανεμογεννητριών, ο σύλλογος μας συμμετέχει ενεργά στην ενημέρωση των επισκεπτών-τουριστών του νησιού μας.

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε στην επιχορήγηση της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μυκόνου με το ποσό των 100.000,00 € για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων τους, μετά και από την υπ’ αριθμ. 14/2017 ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, σύμφωνα με το άρθρο 202 του Ν. 3463/2006, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 38 του Ν. 4257/2014. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο παρέχεται η δυνατότητα στο Δήμο να διαθέσει εκτάκτως χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, επιπροσθέτως της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν, από το Υπουργείο Παιδείας.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Μυκόνου δεν είχε τη δυνατότητα να επιχορηγήσει την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή τα τρία προηγούμενα χρόνια γιατί η προηγούμενη διοίκησή της δεν είχε ολοκληρώσει τη σύνταξη απολογισμών, για τα έτη 2012 – 2014, με αποτέλεσμα να έχουν μπλοκάρει όλες οι διαδικασίες, από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να έχουν συσσωρευτεί οφειλές που ανέρχονται στο ποσό των 140.000 € (ενδεικτικά ανεξόφλητοι λογαριασμοί του ΟΤΕ, ήδη από το 2007).

Το ποσό των 100.000 € που διέθεσε ο Δήμος Μυκόνου είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθότι η αντίστοιχη κρατική επιχορήγηση ανέρχεται σε λιγότερο από 30.000 € ετησίως.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά : «Η σημερινή ενέργεια αποδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Δήμος έχει τη δυνατότητα, αλλά και τη θέληση να συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της εκπαίδευσης, παρέχοντας τριπλάσια χρηματοδότηση από την αντίστοιχη κρατική. Στο πλαίσιο αυτό και πάντα σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, με απώτερο στόχο τη στήριξη της δημόσιας εκπαίδευσης σε μία περίοδο, που λόγω της κρίσιμης οικονομικής συγκυρίας η επίσημη Πολιτεία αδυνατεί να ανταπεξέλθει πλήρως στις υποχρεώσεις της. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θέλω να επαναλάβω είναι το αίτημα στην Πολιτεία να νομοθετήσει τη δυνατότητα του Δήμου να στηρίζει οικονομικά τις νευραλγικές υπηρεσίες στο Νησί. Το ζητάμε εδώ και πολύ καιρό και όπως αποδεικνύεται, το κάνουμε πράξη, όταν μας δίνεται η δυνατότητα. »

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο εξής, θα έχουν την δυνατότητα εξαγωγής και διάθεσης των σφαγίων στην ελληνική αγορά

Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι τα δυο μεγαλύτερα πλοία των Κυκλάδων και από τα μεγαλύτερα του ακτοπλοϊκού στόλου της Ελλάδας...

Κατηγορία ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φιλικός αγώνας παλαιμάχων ανάμεσα στην ομάδα παλαιμάχων της Πάρου - Αντιπάρου και της Προοδευτικής.

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σελίδα 1 από 3

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos