300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στο 48,6% της διαφημιζόμενης, η πραγματική ταχύτητα downloading στην Ελλάδα

27 Ιουνίου 2013 09:15
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
Στο 48,6% της διαφημιζόμενης, η πραγματική ταχύτητα downloading στην Ελλάδα

test2

skandalis77

Τρίτη από το τέλος στη σχετική κατάταξη η χώρα μας, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έρευνα της Ε.Ε. συμπεραίνει πως η διαδικτυακή ταχύτητα που παρέχεται στους Ευρωπαίους καταναλωτές δεν ανταποκρίνεται στις τιμές που χρεώνονται. Μάλιστα, ειδικά για την Ελλάδα, η έρευνα διαπιστώνει μια από τις μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ της πραγματικής ταχύτητας με την οποία «κατεβάζουν» αρχεία από το ίντερνετ οι χρήστες, συγκριτικά με αυτήν που διαφημίζουν οι πάροχοι.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα δείχνει πως στη χώρα μας η μέση ταχύτητα downloading μέσω ενσύρματης σύνδεσης, κατά τις ώρες αιχμής, είναι 9,1 Mbps. Αν και αυτή η ταχύτητα υπερβαίνει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (7,3 Mbps) για τις συνδέσεις xDSL (ΑDSL και VDSL), αντιστοιχεί μόλις στο 48,6% της μέγιστης θεωρητικής («ονομαστικής») ταχύτητας που υπόσχονται οι εταιρείες.

Η Ε.Ε. θέλει να εξακριβώσει τη διαφορά που έχει η πραγματική απόδοση των ενσύρματων συνδέσεων στην Ευρώπη, από τις ταχύτητες που υπόσχονται οι πάροχοι – οι οποίοι κατά κανόνα στις καταχωρίσεις τους αναφέρουν ότι προσφέρουν για downloading ταχύτητες «έως και xx Mbps».

Για να εξαγάγει τα πραγματικά στοιχεία, η Επιτροπή συνεργάστηκε με την εταιρεία SamKnows, η οποία ειδικεύεται σε αυτό τον τομέα. Έτσι, με τη βοήθεια 9.104 εθελοντών από όλη την Ε.Ε., μαζί με την Κροατία, διεξήγαγε τον Μάρτιο του 2012 3.065.341.850 μετρήσεις, μέσα από 75.978.173 τεστ.

Οι μετρήσεις αυτές έδειξαν ότι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος για το «κατέβασμα» αρχείων μέσω συνδέσεων xDSL αντιστοιχεί στο 63,3% των διαφημιζόμενων ταχυτήτων. Όσον αφορά τα δεδομένα για κάθε χώρα ξεχωριστά, οι χώρες με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις ήταν η Γαλλία και η Βρετανία, με τα ποσοστά τους στο 40,4% και 44,7% αντίστοιχα. Τρίτη έρχεται η χώρα μας, με 48,6%.

Μικρότερες είναι οι αποκλίσεις στο uploading, όπου ο ευρωπαϊκός μέσος όρος μέσω συνδέσεων xDSL αντιστοιχεί στο 84,6% των διαφημιζόμενων ταχυτήτων. Πολύ καλύτερη είναι στην εν λόγω κατηγορία και η απόδοση της χώρας μας, με το ποσοστό σε αυτή την περίπτωση να διαμορφώνεται στο 82,2%.

Επίσης, οι διαφορές ήταν σαφώς μικρότερες στις συνδέσεις οπτικών ινών, όπως και στις καλωδιακές συνδέσεις. Για παράδειγμα, η μέση απόδοση στο downloading για όλη την Ευρώπη είναι 91,4 % για τις καλωδιακές συνδέσεις και 84,4 % για τις συνδέσεις οπτικών ινών, συγκριτικά με τις διαφημιζόμενες ταχύτητες.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, η αντιπρόεδρος της Επιτροπής Neelie Kroes δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που η διαφορά μεταξύ διαφημιζόμενης και πραγματικής ευρυζωνικής ταχύτητας επιβεβαιώνεται με συγκρίσιμα και αξιόπιστα δεδομένα από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Οι καταναλωτές χρειάζονται περισσότερα δεδομένα αυτού του είδους για να μπορούν να επιλέγουν με πλήρη επίγνωση, γι' αυτό και θα επαναλάβουμε το εγχείρημα. Αυτά τα πρώτα αποτελέσματα αποτελούν, κατά την άποψή μας, μια επιπλέον απόδειξη της ανάγκης για μια πραγματική συνδεδεμένη ενιαία αγορά».

Καθώς η μελέτη θα συνεχιστεί, η Ε.Ε. ζητά εθελοντές για δύο επιπλέον ετήσιες μετρήσεις, που προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014 . Κάθε καταναλωτής μπορεί να μετρήσει τις επιδόσεις του δικού του παρόχου υπηρεσιών διαδικτύου με την ένταξή του στην κοινότητα εθελοντών της χώρας του. Στους επιλεγμένους καταναλωτές, θα αποσταλεί μια μικρή συσκευή που συνδέεται με την οικιακή σύνδεσή τους στο διαδίκτυο. Αυτή η συσκευή θα εκτελεί μια σειρά αυτοματοποιημένων δοκιμών όταν η γραμμή δεν είναι σε χρήση. Θα προσδιορίζει την ταχύτητα και τις επιδόσεις της ευρυζωνικής σύνδεσης.

www.kathimerini.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Facebook: Διέρρευσαν στοιχεία...
WSJ: Η Google ετοιμάζει Androi... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά  του Blue Star Δήλος για το 2026 – Εντυπωσιακές εικόνες (Βίντεο + Φωτό)

Ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά του...

01 Ιανουαρίου 2026
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Πάρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

03 Ιανουαρίου 2026
Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη  Ι/Φ σκάφους

Αντίπαρος: Σύλληψη κυβερνήτη Ι/Φ σκ...

05 Ιανουαρίου 2026

Τελευταία Νέα

Μπλόκα αγροτών: «Κλείδωσαν» οι αποφάσεις – «Κόβουν» τη χώρα στα δύο (Βίντεο)

Μπλόκα αγροτών: «Κλείδωσαν» οι αποφ...

07 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Τήνου: Η Τήνος γιόρτασε μαζί – Μια μεγάλη αγκαλιά σε κάθε χωριό της Τήνου (βίντεο)

Δήμος Τήνου: Η Τήνος γιόρτασε μαζί...

07 Ιανουαρίου 2026
Ασλανίδης κατά Καρυστιανού: Κανένας συγγενής εντός και εκτός Συλλόγου δεν τη στηρίζει

Ασλανίδης κατά Καρυστιανού: Κανένας...

07 Ιανουαρίου 2026

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ