×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

WSJ: Η Google ετοιμάζει Android παιχνιδοκονσόλα

29 Ιουνίου 2013 08:12

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο ιντερνετικός κολοσσός αναπτύσσει επίσης ένα «έξυπνο» ρολόι.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Τη δική της παιχνιδοκονσόλα ετοιμάζει η Google, υποστηρίζει η Wall Street Journal. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται πηγές που παρακολουθούν το πρότζεκτ από κοντά, η Google θέλει με αυτό τον τρόπο να επεκτείνει το οικοσύστημά της πέρα από τις ταμπλέτες και τα «έξυπνα» κινητά.

Παράλληλα, συνεχίζει το ίδιο δημοσίευμα, η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει ένα «έξυπνο» ρολόι, όπως επίσης και μια βελτιωμένη εκδοχή του Nexus Q, του media player για τηλεοράσεις που παρουσίασε πέρυσι, αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Μάλιστα, εκτιμά πως το λανσάρισμα των τριών προϊόντων θα γίνει μέσα στο φθινόπωρο.

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες της Wall Street Journal, τότε με το λανσάρισμα της παιχνιδοκονσόλας η Google θέλει να αξιοποιήσει τη νεοεμφανιζόμενη τάση κυκλοφορίας προϊόντων που, μέσω της τηλεόρασης, επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια τα οποία έχουν αναπτυχθεί για το λειτουργικό Android.

Ενδεικτικό παράδειγμα η συσκευή Ouya της μικρής αμερικανικής εταιρείας Boxer8. Για την κατασκευή της, η εταιρεία κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα από το Kickstarter σε δύο περίπου μήνες ούτε λίγο ούτε πολύ 8,5 εκατ. δολάρια, από 63.500 υποστηρικτές, αν και η Boxer8 είχε θέσει ως στόχο τα 950.000 δολάρια. Μάλιστα, το Ouya κυκλοφορεί ήδη στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τον Καναδά.

Πάντως, η εφημερίδα αναφέρει πως μεγαλύτερος στόχος της Google είναι να προλάβει την Apple. Κι αυτό γιατί ο ιντερνετικός κολοσσός εκτιμά πως σύντομα η Apple θα λανσάρει μια παιχνιδοκονσόλα, στα πλαίσια ανάπτυξης του νέου media player, Apple TV.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos