×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το Wi-Fi η πρώτη επιλογή των Ευρωπαίων για ασύρματη σύνδεση στο ίντερνετ

03 Αυγούστου 2013 12:52

Στο 71% φέτος το ποσοστό του στη διακίνηση δεδομένων μέσω ασύρματων δικτύων στην Ε.Ε.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Νέα μελέτη της Ε.Ε. δείχνει πως το Wi-Fi είναι μακράν η πρώτη επιλογή των Ευρωπαίων χρηστών για ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ, ενώ προβλέπει επίσης πως αυτή η τάση θα ενισχυθεί μέσα στα επόμενα χρόνια.

Έτσι, μέσα στο 2012, από τα δεδομένα που διακινήθηκαν ασύρματα στην Ευρώπη, το 71% προήλθε από λάπτοπ, smartphone και tablet τα οποία είχαν συνδεθεί σε δίκτυα Wi-Fi. Ένα ποσοστό που, σύμφωνα με την έρευνα, αναμένεται να αυξηθεί στο 78% μέχρι το 2016.

Ο βασικός λόγος επιλογής του Wi-Fi οφείλεται προφανώς στο ότι είναι δωρεάν, σε αντίθεση με τα 3G/4G δίκτυα. Μάλιστα, η χρήση του έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αφού παράλληλα με το τοπικό ασύρματο δίκτυο στο σπίτι και τη δουλειά, ολοένα περισσότεροι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν την ίδια λύση και σε δημόσιους χώρους, όπως σε καφετέριες και εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το Wi-Fi δεν ανταγωνίζεται αλλά συμπληρώνει τη χρήση των 3G/4G δικτύων. Άλλωστε, σημειώνει, αν οι Ευρωπαίοι δεν συνέχιζαν να στρέφονται μαζικά στο Wi-Fi, τα 3G/4G δίκτυα δεν θα μπορούσαν να καλύψουν την κίνηση δεδομένων μέσω ασύρματων δικτύων, για την οποία προβλέπει μια ετήσια αύξηση της τάξης του 66% στην πενταετία 2012-2016.

Αυτός είναι ο λόγος που συνιστά μια σειρά από βελτιώσεις, οι οποίες θα κάνουν ακόμη πιο εύκολη την πρόσβαση στο web μέσω Wi-Fi. Έτσι, μεταξύ άλλων, προτείνει την ανάπτυξη λύσεων που θα επιτρέπουν την αυτόματη πιστοποίηση των συσκευών. Επίσης, την εκχώρηση ενός ακόμη μεγαλύτερου εύρους συχνοτήτων, ώστε τα τοπικά ασύρματα δίκτυα να μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερους χρήστες ταυτόχρονα, εξασφαλίζοντάς τους μάλιστα ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos