×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Υπηρεσία εντοπισμού του χαμένου smartphone από την Google

06 Αυγούστου 2013 11:20

Το Android Device Manager θα επιτρέπει μεταξύ άλλων στον χρήστη να δει σε χάρτη πού βρίσκεται η συσκευή, αλλά και να ενεργοποιήσει τον ήχο κλήσης.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Μία υπηρεσία που επιτρέπει στους κατόχους των smartphone με Android να εντοπίσουν, αλλά και να παρέμβουν στη λειτουργία του, ανακοίνωσε η Google. Η υπηρεσία ονομάζεται Android Device Manager και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δει στον χάρτη πού βρίσκεται η συσκευή του, αλλά και να ενεργοποιήσει τον ήχο κλήσης σε πλήρη ένταση, ακόμη κι αν το τηλέφωνο ήταν ρυθμισμένο στο «αθόρυβο».

Παρόλο που στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας δεν αναφέρονται άλλες δυνατότητες, από τα στιγμιότυπα του Android Device Manager φαίνεται πως δίνει επίσης τη δυνατότητα αλλαγής του συνθηματικού, κλειδώματος της οθόνης, αλλά και διαγραφής όλων των αποθηκευμένων δεδομένων.

Ανάλογες υπηρεσίες προφέρουν εδώ και καιρό στους πελάτες τους η Apple και η Microsoft, με τις Find my iPhone και Find my phone αντίστοιχα. Το «κενό» που υπήρχε μέχρι σήμερα στο οικοσύστημα του Android κάλυπταν εφαρμογές τρίτων προγραμματιστών ή εταιρειών κατασκευής τηλεφώνων (π.χ. Sony).

Η Google δηλώνει πως το Android Device Manager θα κυκλοφορήσει «αργότερα μέσα στον μήνα». Πάντως, χρήστες στις ΗΠΑ αναφέρουν πως η υπηρεσία έχει γίνει ήδη διαθέσιμη στα κινητά τους.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos