×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα πωλούν περισσότερο από τα συμβατικά

17 Αυγούστου 2013 13:23

Στο β' τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας αντιστοιχούν στο 51,8% των συνολικών πωλήσεων κινητών.

Οι πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας ξεπέρασαν σε παγκόσμιο επίπεδο εκείνες των συμβατικών συσκευών κινητής τηλεφωνίας, την περίοδο από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Gartner.

Συνολικά, οι πωλήσεις συσκευών ανήλθαν σε 435 εκατομμύρια. Εξ αυτών, οι «έξυπνες» συσκευές που πωλήθηκαν έφτασαν τα 225 εκατομμύρια ενώ οι πωλήσεις συμβατικών κινητών τηλεφώνων ήταν 210 εκατομμύρια.

Οι αγορές που παρουσιάζουν, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της μελέτης, τη μεγαλύτερη άνοδο στις πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών είναι η Ασία, η Λατινική Αμερική και η Ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με την έρευνα, ως «έξυπνη» συσκευή λογίζεται εκείνη που διαθέτει πρόσβαση στο ίντερνετ και παράλληλα μπορεί να υποστηρίξει εφαρμογές.

Αντίθετα, οι συμβατικές συσκευές θεωρούνται απλούστερες, διαθέτουν πιο περιορισμένες λειτουργίες και κοστίζουν φθηνότερα.

«Στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, οι πωλήσεις «έξυπνων» συσκευών κινητής τηλεφωνίας αντιστοιχούν στο 51,8% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων», τόνισε ο Ανσούλ Γκούπτα, επικεφαλής αναλυτής και ερευνητής της Gartner.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos