×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Η... ώρα των «έξυπνων ρολογιών»

19 Αυγούστου 2013 10:42

Στη μάχη... των ρολογιών μπαίνουν οι δύο κολοσσοί των smartphones, Samsung και Apple, οι οποίοι, βλέποντας την αγορά των έξυπνων κινητών τηλεφώνων να παρουσιάζει σημάδια κορεσμού, προσανατολίζονται σε συσκευές που μπορούν να φορεθούν.

Σε απάντηση στο πολυσυζητημένο iWatch της Apple, το οποίο δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το 2014, η νοτιοκορεατική κατασκευάστρια smartphones σκοπεύει να μπει πριν από τον αμερικανικό ανταγωνιστή της στην αγορά των έξυπνων ρολογιών κάνοντας τα αποκαλυπτήρια του «Ga-laxy Gear» της στις 4 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το δίκτυο Bloomberg.

Πρόκειται για μια συσκευή Android που φοριέται στον καρπό του χεριού, πιθανότατα συνδέεται ασύρματα με ένα έξυπνο τηλέφωνο για να αποκτήσει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και δίνει τη δυνατότητα ανάγνωσης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πλοήγησης στον ιστό και πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων.

Φαίνεται ότι το Galaxy Gear, η παρουσίαση του οποίου αναμένεται να γίνει δύο ημέρες πριν από τα εγκαίνια της έκθεσης ηλεκτρονικών IFA στο Βερολίνο, δε διαθέτει εύκαμπτη οθόνη, ωστόσο η Samsung εργάζεται στην τελειοποίηση της τεχνολογίας.

Κατοχυρώσεις ευρεσιτεχνιών και διαρροές έχουν αποκαλύψει τους τελευταίους μήνες τα σχέδια των εταιρειών για τα έξυπνα ρολόγια τους, μεταξύ των οποίων και εκείνων της Apple. Ο αμερικανικός κολοσσός φέρεται να έχει μια ομάδα 100 ατόμων που εργάζεται για το λεγόμενο «iWatch», ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατοχύρωσε το συγκεκριμένο όνομα ως σήμα κατατεθέν στην Ιαπωνία.

Η Apple φέρεται να έχει μια ομάδα 100 ατόμων που εργάζεται για το λεγόμενο «iWatch» που δεν αναμένεται πριν από το 2014, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατοχύρωσε το συγκεκριμένο όνομα ως σήμα κατατεθέν στη

Τα στοιχεία της Strategy Analytics δείχνουν ότι η Samsung έγινε πέρυσι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphones με μερίδιο 33% στην παγκόσμια αγορά, ενώ η Apple έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας τριετίας, σημειώνοντας πτώση από το 17% στο 14%.

Πλεονέκτημα

Η είσοδος της Samsung στην αγορά των «smart watches» πριν από την Apple θα της δώσει το πλεονέκτημα του να ορίσει την τιμή για τη συσκευή που θα γίνει σημείο αναφοράς στην αγορά.

Βέβαια ήδη κυκλοφορούν στο εμπόριο έξυπνα ρολόγια από άλλες εταιρείες, όπως η Sony που λάνσαρε μέσα στο καλοκαίρι το αδιάβροχο SmartWatch 2 και εκτιμά ότι το 2016 θα πουληθούν 41 εκατ. έξυπνα ρολόγια. Ορισμένοι εκτιμούν ότι τα έξυπνα ρολόγια σταδιακά θα αντικαταστήσουν τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ωστόσο οι αναλυτές εκτιμούν ότι βρισκόμαστε ακόμα μακριά από ένα πραγματικό έξυπνο ρολόι, το οποίο για να επιτύχει θα πρέπει να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: να έχει όμορφο σχεδιασμό, να είναι ελαφρύ και με αρκετή αυτονομία, ώστε να μην απαιτεί καθημερινή φόρτιση, να έχει εύκαμπτη οθόνη και ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας με έξυπνα τηλέφωνα που δεν θα είναι πολύ ενεργοβόρο (το WiFi και το Bluetooth καταναλώνουν τεράστια ποσότητα ενέργειας).

Η εταιρεία Juniper Research εκτιμά ότι περισσότερα από 13 εκατ. έξυπνες συσκευές που φοριούνται θα πουληθούν το 2013 (όπως τα έξυπνα γυαλιά της Google), και 170 εκατ. μέχρι το τέλος του 2018.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos