×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Smart Tab III 7’’: Δοκιμάζουμε την οικονομική και αξιόπιστη «ταμπλέτα» της Vodafone

23 Νοεμβρίου 2013 13:07

Με τιμή λιανικής 199 ευρώ, το 7 ιντσών tablet καλύπτει άνετα τις ανάγκες του μέσου χρήστη.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Συνεχίζοντας τη στρατηγική που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, όταν κυκλοφόρησε το πρώτο tablet με τη δική της επωνυμία, η Vodafone λανσάρισε πριν από περίπου ένα μήνα και στην Ελλάδα την τρίτη «γενιά» των Smart Tab. Στη νέα σειρά Smart Tab ΙΙΙ περιλαμβάνονται δύο ταμπλέτες, με διαστάσεις 7 και 10,1 ίντσες, οι οποίες έχουν κατασκευασθεί από τη Lenovo.

Με δεδομένο ότι το 57% των πωλήσεων στην Ελλάδα αφορά ταμπλέτες έως 200 ευρώ, επιλέξαμε να δοκιμάσουμε το 7 ιντσών καινούριο μοντέλο το οποίο, όπως φυσικά και το μεγαλύτερο tablet, υποστηρίζει 3G σύνδεση. Έτσι, τη στιγμή που πωλείται στα 199 ευρώ, μπορεί κανείς να το αποκτήσει φθηνότερα αν το συνδυάσει με ένα πρόγραμμα Vodafone Mobile Broadband ή Vodafone Internet 4Sharing.

Η ταμπλέτα έχει αρκετά καλή και ανθεκτική κατασκευή, με πάχος 11 χιλιοστά και βάρος 350 γραμμάρια. Από την πρώτη επαφή μαζί της, φαίνεται ξεκάθαρα πως η Vodafone ποντάρει για την επιτυχία της στην καλή σχέση ανάμεσα στην τιμή και τις τεχνικές προδιαγραφές του tablet. Μια «συνταγή» που, αν και είχε ακολουθήσει και στα προηγούμενα Smart Tab, βελτίωσε σαφώς στην τρίτη «γενιά».

Γι' αυτό τον σκοπό, η συσκευή ενσωματώνει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή MediaTek 1,2 GHz και μνήμη RAM 1 GB. Δύο υποσυστήματα που της εξασφαλίζουν ικανοποιητικές επιδόσεις για καθημερινή χρήση, χωρίς να εμφανίζεται καμία καθυστέρηση στο άνοιγμα εφαρμογών ή στο multitasking.

Στην αξιόπιστη εμπειρία χρήσης του tablet συμβάλλει επίσης και η απόκριση της οθόνης του, η οποία «υπακούει» άμεσα και αξιόπιστα στο άγγιγμα των δακτύλων. Για το Smart Tab ΙΙΙ, η εταιρεία προτίμησε μια οθόνη ανάλυσης 1024 x 600 pixel, ώστε να καλύπτει τις τυπικές απαιτήσεις σε ευκρίνεια, χωρίς βέβαια να διεκδικεί ιδιαίτερες δάφνες σε αυτό τον τομέα. Εντούτοις διαθέτει πάνελ τύπου IPS και προσφέρει μεγαλύτερες γωνίες θέασης απ' ό,τι η πλειονότητα των μοντέλων στη συγκεκριμένη οικονομική κατηγορία.

Η ταμπλέτα διαθέτει ενσωματωμένο αποθηκευτικό χώρο 16 GB, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση καρτών μνήμης microSD. Επίσης, έχει δύο κάμερες (VGA και 5 Megapixel) για βιντεοκλήσεις και λήψη φωτογραφιών ή βίντεο, με μέτρια ποιότητα. Εκτός από 3G σύνδεση στο δίκτυο της Vodafone, η ταμπλέτα συνδέεται φυσικά σε Wi-Fi, ενώ ενσωματώνει Α-GPS και δέκτη Bluetooth.

Από την άποψη του hardware, ευχάριστη έκπληξη ήταν το ηχείο, για την αρκετά μεγάλη ένταση που μπορεί να αποδώσει, όπως επίσης και η 3.500 mAh μπαταρία, η οποία έχει διάρκεια «ζωής» τουλάχιστον ένα 24ωρο σε τυπική χρήση. Τέλος, όσο αφορά το λογισμικό, η ταμπλέτα έρχεται με την έκδοση Android Jelly Bean 4.2.2 του λειτουργικού της Google, με την προσθήκη ορισμένων εφαρμογών της Vodafone – μεταξύ άλλων, για ενημέρωση ή τη χρήση της υπηρεσίας cloud της εταιρείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το «μικρό» tablet κινείται και το 10,1 ιντσών Smart Tab ΙΙΙ 10, το οποίο πωλείται στα 299 ευρώ χωρίς συμβόλαιο, με τη διαφορά του ότι η ανάλυση της οθόνης του είναι 1280 x 800 pixel.

Ευχαριστούμε τη Vodafone για την παραχώρηση της συσκευής για τις ανάγκες της παρουσίασης

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos