×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Πρεμιέρα σε 13 χώρες για το Xbox One της Microsoft

25 Νοεμβρίου 2013 09:51

Η παιχνιδοκονσόλα αναμένεται στις αρχές του 2014 στη χώρα μας, με τα ελληνικά καταστήματα να δέχονται ήδη προπαραγγελίες στα 499 ευρώ.

Ντεμπούτο σε 13 χώρες κάνει από σήμερα το Xbox One, η καινούρια παιχνιδοκονσόλα της Microsoft που έρχεται να διαδεχθεί το Xbox 360. Με «όπλο» την αναβάθμιση της εμπειρίας gaming και τις περισσότερες δυνατότητες, η αμερικανική εταιρεία αναμένει ακόμη περισσότερες πωλήσεις και έσοδα. Ήδη μάλιστα τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά καθώς, όπως δήλωσαν στελέχη της εταιρείας στο BBC, οι προπαραγγελίες έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτές του Xbox 360, πριν από 8 χρόνια.

Το νέο μοντέλο έχει αναβαθμισμένες επιδόσεις, καθώς διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής x86, ισχυρή κάρτα γραφικών και μνήμη RAM 8 GB. Για την αποθήκευση των παιχνιδιών και των υπόλοιπων αρχείων είναι εξοπλισμένο με σκληρό δίσκο 500 GB, ενώ διαθέτει Blu-ray drive. Για τη σύνδεση στην τηλεόραση και την προσθήκη περιφερειακών, υπάρχουν θύρες HDMI και USB 3.0.

Παρόλο που δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το λανσάρισμά του στη χώρα μας, αυτό αναμένεται να συμβεί τους πρώτους μήνες του 2014. Μάλιστα, αρκετά ελληνικά καταστήματα δέχονται ήδη προπαραγγελίες για το νέο Xbox, στα 499 ευρώ. Μια τιμή που, όπως και στις υπόλοιπες αγορές, είναι ακριβότερη από αυτήν του επίσης νέου PlayStation 4 της Sony, το οποίο θα λανσαρισθεί στις 13 Δεκεμβρίου και θα κοστίζει 399 ευρώ.

Σε αντιστάθμισμα, το Xbox One θα συνοδεύεται από μία βελτιωμένη έκδοση του Kinect, η οποία θα «διαβάζει» ταχύτερα και καλύτερα την κίνηση του σώματος του παίκτη. Επίσης, η κονσόλα θα «αντιλαμβάνεται» με μεγαλύτερη αξιοπιστία τις φωνητικές εντολές των χρηστών του, με τις οποίες θα μπορούν όχι μόνο να ελέγχουν λειτουργίες της παιχνιδοκονσόλας, αλλά και να κάνουν αναζητήσεις στο web.

Παράλληλα, η κονσόλα ενσωματώνει την υπηρεσία Skydrive, για την online αποθήκευση δεδομένων, όπως επίσης και το Skype για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.

www.kathimerini.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos