×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κινητό με πλήκτρα σε κώδικα Μπράιγ

17 Μαϊος 2014 10:02

Ένα κινητό με πλήκτρα σε κώδικα Μπράιγ, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα με προβλήματα όρασης, ανακοίνωσε η βρετανική

 OwnFone. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για το πρώτο κινητό στον κόσμο που δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να αξιοποιήσει τις λειτουργίες του απλώς ψηλαφώντας τα κουμπιά του.

Η ενσωμάτωση του κώδικα Μπράιγ στα πλήκτρα γίνεται με την τρισδιάστατη εκτύπωση της πρόσοψης της συσκευής, μέσω μιας διαδικασίας που έχει κατοχυρώσει με πατέντα η OwnFone. Έτσι, η πρόσοψη δημιουργείται κατά παραγγελία του χρήστη, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να παραγγείλει αν το τηλέφωνό του θα έχει 2 ή 4 πλήκτρα ταχείας κλήσης, όπως και τι θα αναγράφεται σε κάθε ένα από αυτά.

Η ίδια διαδικασία δίνει τη δυνατότητα χρήσης της συσκευής και από άτομα με προβλήματα όρασης που δεν ξέρουν τον κώδικα Μπράιγ. Σε αυτή την περίπτωση, στα κουμπιά εκτυπώνεται ανάγλυφο συμβατικό κείμενο.

Προς το παρόν, το τηλέφωνο διατίθεται μόνο στη Βρετανία, κοστίζοντας περίπου 73 ευρώ.

www.kathimerini.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos