×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Δικαστική «εκεχειρία» αποφάσισαν Apple και Google

20 Μαϊος 2014 11:26

Apple και Google αποφάσισαν να δώσουν τέλος στον μεταξύ τους δικαστικό «πόλεμο» για την παραβίαση πατεντών που αφορούν τεχνολογίες για τα smartphone.

Την είδηση ανακοίνωσαν οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί με κοινό δελτίο Τύπου, στο οποίο προσθέτουν επίσης πως θα συνεργαστούν σε θέματα που αφορούν την αναμόρφωση του καθεστώτος των ευρεσιτεχνιών.

Η νομική διαμάχη αρχικά ξεκίνησε μεταξύ της Apple και της Motorola, με τη δεύτερη να μηνύει το 2010 τον κατασκευαστή των iPhone για την παραβίαση ευρεσιτεχνιών της που αφορούν βασικές λειτουργίες των smartphone, όπως τη σύνδεση σε δίκτυα 3G. Η Apple απάντησε με μια σειρά ανάλογων αγωγών, με τον ιδρυτή και επικεφαλής της τότε Steve Jobs να υποστηρίζει πως το λειτουργικό Android είναι «κλεμμένο προϊόν».

Η εμπλοκή της Google στη δικαστική διένεξη άρχισε το 2012, όταν απέκτησε το τμήμα κινητών της Motorola καταβάλλοντας 12,5 δισ. δολάρια. Καθώς στην πορεία προστέθηκαν νέες μηνύσεις από κάθε πλευρά, οι δύο κολοσσοί είναι αυτή τη στιγμή αντίδικοι σε περίπου 20 υποθέσεις στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Υποθέσεις που δεν θα φτάσουν ποτέ στη δικαστική αίθουσα, μετά τη συμφωνία τους και την απόσυρση όλων των αγωγών.

Αν και πριν από λίγους μήνες η Google πούλησε τη θυγατρική της στην κινεζική Lenovo, στην εξαγορά δεν συμπεριλαμβανόταν το μεγαλύτερο μέρος των ευρεσιτεχνιών της Motorola. Πάντως, εκτός από τη Motorola, η Apple βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια σε «πόλεμο» και με επιμέρους κατασκευαστές κινητών Android, όπως τη Samsung. Σύμφωνα μάλιστα με το Reuters, η συμφωνία δεν επηρεάζει τη δικαστική διένεξη της Apple με την κορεατική εταιρεία.

www.kathimerini.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos