×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Το Facebook θα επιτρέψει σε μικρά παιδιά να κάνουν προφίλ;

10 Ιουνίου 2014 08:29

Η τακτική που ακολουθεί μέχρι στιγμής το Facebook, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπει σε παιδιά, ηλικίας κάτω των 13 ετών, να διατηρούν προφίλ, μπορεί σύντομα να αποτελεί παρελθόν.

Οι φήμες θέλουν το κοινωνικό δίκτυο να εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει στρατηγική και να αφήνει τα συγκεκριμένα παιδιά να έχουν προφίλ αρκεί να έχουν δώσει τη συναίνεσή τους οι γονείς τους.

"Όσοι τάσσονται υπέρ της ασφάλειας των παιδιών, οι υπεύθυνοι για τη χάραξη της πολιτικής κι οι εταιρείες έχουν συζητήσει ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσουν τους γονείς όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών όταν αυτά είναι online", δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Facebook και συμπλήρωσε:

«Όπως κάθε υπεύθυνη εταιρεία, εξετάσαμε τρόπους για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, αλλά μια αίτηση για πατέντα, η οποία βασίζεται σε έρευνα δύο χρόνων δεν αποτελεί δείκτη της μελλοντικής δραστηριότητάς μας στο συγκεκριμένο τομέα».

Τα χαρτιά για την κατοχύρωση της πατέντα κατατέθηκαν το Νοέμβριο 2012 και σύμφωνα με αυτή, προκειμένου το παιδί να μπορεί να δημιουργήσει προφίλ, θα πρέπει ο γονιός του να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του και τη σχέση του με το παιδί.

Μια επιλογή εργαλείων θα είναι διαθέσιμη στους γονείς, ώστε να μπορούν να αποφασίσουν σε ποιες εφαρμογές θα έχουν πρόσβαση τα παιδιά τους, τι περιεχόμενο θα μπορούν να δουν και με ποια άτομα θα μπορούν να είναι φίλοι.

Η παραπάνω κίνηση θα βοηθήσει το Facebook να νομιμοποιήσει τους κατ' εκτίμηση 5,6 εκατομμύρια ανήλικους χρήστες που έχουν πει ψέματα για την ηλικία τους προκειμένου να μπορέσουν να κάνουν εγγραφή στο κοινωνικό δίκτυο με έναν ασφαλή κι ελκυστικό τρόπο για τους γονείς.

www.ethnos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos