×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

«Επεσε» χθες το Facebook σε πολλές χώρες

20 Ιουνίου 2014 12:26

Εκτός λειτουργίας βρέθηκε η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook για περιορισμένο χρονικό διάστημα χθες.

Η διακοπή διήρκεσε περίπου είκοσι λεπτά, με τους χρήστες σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως η Κίνα, η Σιγκαπούρη, η Ινδία και η Βρετανία, να μην μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις προσωπικές τους σελίδες. «Συγγνώμη, κάτι πήγε στραβά», έγραφε το μήνυμα του Facebook προς τους χρήστες, συμπληρώνοντας: «Εργαζόμαστε για να επιλυθεί το πρόβλημα όσο το γρηγορότερο».

Η αιτία της διακοπής στη λειτουργία του Facebook δεν έγινε γνωστή από την εταιρεία, αν και το πρόβλημα αποκαταστάθηκε σε λιγότερο από μισή ώρα. Η εταιρεία διαθέτει servers σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να εξυπηρετούν τις διάφορες χώρες, με αποτέλεσμα τα τεχνικά προβλήματα σε κάποιον από αυτούς να μην επηρεάζουν τη συνολική λειτουργία της ιστοσελίδας. Η βλάβη στην παρούσα περίπτωση φέρεται να ήταν σοβαρότερη. «Η βλάβη εμπόδισε τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του Facebook για μικρό χρονικό διάστημα», δήλωσε ο επικοινωνιακός διευθυντής του ινδικού παραρτήματος της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Κάρσον Ντάλτον. «Επιλύσαμε το πρόβλημα γρήγορα και η λειτουργία της ιστοσελίδας έχει αποκατασταθεί πλέον 100%», πρόσθεσε ο ίδιος. Η προσωρινή διακοπή επηρέασε τη λειτουργία και των εφαρμογών του Facebook σε κινητά και άλλες συσκευές. Tο Facebook είχε βρεθεί εκτός λειτουργίας για περίπου δυόμισι ώρες το 2010, ύστερα από σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στον server του.

Οι χρήστες του Facebook αντιμετώπισαν με χιουμοριστική διάθεση, αλλά και πολλά παράπονα, τη σύντομη έλλειψη πρόσβασης στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την οποία χρησιμοποιούν εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως σε καθημερινή βάση. Τα «πανικόβλητα» σχόλια για τη διακοπή λειτουργίας του Facebook γέμισαν τα προφίλ των χρηστών σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ή υπηρεσίες, όπως το Google + και το Twitter.

Η διακοπή στη λειτουργία του Facebook δεν επηρέασε μόνο την ιστοσελίδα, καθώς μέσω αυτής διαμοιράζονται ειδήσεις και άλλες ιστοσελίδες, που επίσης είδαν την επισκεψιμότητά τους να υποχωρεί κατά το επίμαχο εικοσάλεπτο, όπως ανέφερε και η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos