Οι χρήστες του Facebook έφθασαν το 1,32 δισ.

26 Ιουλίου 2014 12:35

Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, αύξησε σε 1,32 δισ. τους ενεργούς χρήστες του φέτος τον Ιούνιο, κατά 14% περισσότερους σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι το 30% των χρηστών χρησιμοποιούν το Facebook από κάποια κινητή συσκευή, όπως τα smartphones, tablets κ.ά. Επιπλέον, το δίκτυο ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των διαφημιστικών εσόδων και των κερδών του, οδηγώντας σε άνοδο τις μετοχές του στη Γουόλ Στριτ.

Σύμφωνα με το BBC, τους New York Times και τη βρετανική εφημερίδα Guardian, 829 εκατομμύρια άνθρωποι (το 63% των συνολικών χρηστών) κατά μέσο όρο χρησιμοποιούσαν το Facebook σε καθημερινή βάση τον Ιούνιο, 19% περισσότεροι από τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά, οι χρήστες μέσω και κινητής συσκευής έφτασαν τα 1,07 δισεκατομμύρια.

Στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου 2014, το κοινωνικό δίκτυο εμφάνισε κέρδη 791 εκατ. δολαρίων, υπερδιπλάσια από τα 333 εκατ. δολάρια που είχε στο περσινό δεύτερο τρίμηνο, με αύξηση 13,8%. Ηταν μια οικονομική επίδοση αρκετά καλύτερη απ' ό,τι περίμεναν οι αναλυτές της Γουόλ Στριτ, πράγμα που συμβαίνει για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Τα έσοδα του Facebook διαμορφώθηκαν σε 2,91 δισ. δολάρια, από τα 1,81 δισ. δολάρια του περσινού αντίστοιχου τριμήνου, σημειώνοντας αύξηση κατά 61%. Η πλειονότητα των εσόδων αφορούσε διαφημιστικά έσοδα, που έφτασαν τα 2,68 δισ. δολάρια. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα από διαφημίσεις σε κινητές συσκευές έφτασαν τα 1,66 δισ. δολάρια και αποτελούσαν πλέον τα δύο τρίτα περίπου των συνολικών διαφημιστικών εσόδων του Facebook, έναντι ποσοστού 59% στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και 41% στο δεύτερο τρίμηνο του 2013. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών eMarketer, το Facebook εισέπραξε το 2013 το 5,8% των συνολικών παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων του Διαδικτύου, από 4,1% το 2012, ενώ αναμένεται να φτάσει το 8% στο τέλος του 2014.

«Είχαμε ένα καλό δεύτερο τρίμηνο. Η κοινότητά μας συνέχισε να μεγαλώνει και διαβλέπουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας, καθώς διασυνδέουμε τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του δικτύου Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Η μετοχή του Facebook έχει υπερδιπλασιαστεί μέσα στο τελευταίο 12μηνο, ενώ σήμερα η τιμή της κινείται κοντά στα 75 δολάρια.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos