×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

«Παρούσα» δηλώνει η Samsung στην αγορά των ακουστικών

09 Μαρτίου 2015 08:37

Με την ποικιλία από πολύ προσεγμένα ακουστικά που υπάρχουν στο εμπόριο, και την παράδοση που έχουν «χτίσει» εδώ και χρόνια αρκετές εταιρείες, φαντάζει μάλλον δύσκολο τα πρώτα προϊόντα ενός κατασκευαστή που κάνει «ποδαρικό» στη συγκεκριμένη κατηγορία να έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό από τον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, η Samsung με τα Level Over, το κορυφαίο από τα τρία μοντέλα με τα οποία η κορεατική εταιρεία δίνει για πρώτη φορά το «παρών» στην αγορά των ποιοτικών ακουστικών, καταφέρνει να προσθέσει μια ακόμη επιλογή ανάμεσα στις καλύτερες προτάσεις.

Τα Level Over, τα οποία κυκλοφορούν ήδη στην Ελλάδα, είναι το ακριβότερο μοντέλο της ομώνυμης σειράς της Samsung, με την τιμή τους στη χώρα μας να κινείται γύρω στα 300 ευρώ. Ως «αντίτιμο», προσφέρουν έναν συνδυασμό χαρακτηριστικών που εγγυώνται όχι μόνο εξαιρετική ακουστική εμπειρία, αλλά και μεγάλη ευελιξία στη χρήση. Ετσι, μπορούν να συνδεθούν σε οποιαδήποτε συσκευή αναπαραγωγής, είτε μέσω καλωδίου είτε μέσω Bluetooth – ενώ συγκαταλέγονται στα λιγοστά ασύρματα ακουστικά που υποστηρίζουν και ενεργητική ακύρωση θορύβου. Επιπλέον, το εξωτερικό περίβλημα στο δεξιό ακουστικό τους είναι ουσιαστικά μια οθόνη αφής, για τον χειρισμό τους με χειρονομίες στην ασύρματη λειτουργία.

Χάρις στην πολύ καλή εργονομική τους σχεδίαση, τα ακουστικά στηρίζονται πολύ σταθερά, χωρίς να γίνονται ενοχλητικά ακόμη κι αν τα φορά κανείς αρκετές ώρες. Γενικά, τα Level Over δεν κουράζουν στην παρατεταμένη χρήση, κάτι που το οφείλουν και στο μικρό τους βάρος. Παράλληλα, έχουν ανθεκτική και στιβαρή κατασκευή, αν και η επιλογή του πλαστικού τα κάνει να υστερούν κάπως σε εμφάνιση από άλλα premium ακουστικά.

Από την άλλη πλευρά, παράγουν καθαρές και πλούσιες μελωδίες, οι οποίες δεν χάνουν όμως σε φυσικότητα, αφού σε καμία περίπτωση δεν «υπερτονίζονται» τα μπάσα. Ετσι, θα αφήσουν ικανοποιημένους τους απαιτητικούς λάτρεις οποιουδήποτε μουσικού είδους αφού, ακόμη και στη μέγιστη ένταση, ο ήχος δεν παραμορφώνεται.

Αν και η απόδοσή τους είναι βέβαια καλύτερη στην ενσύρματη λειτουργία, η ακουστική εμπειρία δεν αλλάζει σημαντικά όταν λειτουργούν ασύρματα. Η ενσύρματη σύνδεση γίνεται με το καλώδιο που υπάρχει στη συσκευασία των ακουστικών, ενώ τα Level Over ενσωματώνουν επίσης NFC, για πιο εύκολη σύζευξη στην ασύρματη λειτουργία. Τότε, ενεργοποιείται και η οθόνη αφής, η οποία πραγματικά κάνει τα ακουστικά ακόμη πιο «φιλικά» στη χρήση.

Τέλος, η ενεργητική ακύρωση θορύβου είναι όντως ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ακουστικών, αφού απομονώνει αποτελεσματικά τους ήχους του περιβάλλοντος – π.χ. τον θόρυβο από το κλιματιστικό στο δωμάτιο. Οπως ισχύει και με την ασύρματη σύνδεση, για τη λειτουργία της στα ακουστικά είναι ενσωματωμένη μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία, που έχει αυτονομία 15 ώρες.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos